söndag 9 oktober 2011

Dags att börja mata småfåglarna

Catrin har varit hemma i helgen och det har varit väldigt roligt. I fredags var vi på EM-möbler i Årjäng så att Freddan fick beställt sig en säng. Sen åkte vi till Freddans lägenhet och gjorde taco. Han hade fått hjälp, på förmiddagen, av en kompis att köra lite möbler till lägenheten. Så vi blev utan köksmöbler. Bordet och stolarna har han gjort själv, så det var väntat att han skulle ta med dem. Vi har tagit in ett gammalt bord och har ett fåtal stolar att samla ihop, men det blir inget nytt nu. Krut har pulveriserat minst fyra stolar när han var i bitartagen, vilket tack o lov har gått över. På lördagen var vi i Sillerud hos Lisa och hälsade på. Idag åkte Catrin tillbaka till Borlänge. Det ska pluggas. Hon trivs och det är ju huvudsaken.

När jag hade kört henne till tåget så letade vi fram fågelbordet. Fåglarna har redan börjat leta efter mat, så jag tänkte att det vore bra att bli av med lite gammal fågelmat så här i början. Det är sådan där blandning som inte var så populär förra vintern av de fåglarna som tittade förbi. Så nu hoppas jag att det ska komma andra fågelsorter också. Är jag då tidig, så är ju chansen större. Jag tycker det är trevligt att titta på småfåglarna. Det tycker våra katter också. Fåglarna var snart på plats, vilket katterna noterade med en gång. Fåglarna lär väl sig att passa sig för katterna och jag får väl se till att katterna har fri tillgång till kattmat, så de är mätta.

söndag 2 oktober 2011

IKEA är roliga

Idag var vi och hjälpte Frederick i hans lägenhet, ja, han fick nyckeln igår. Vi satte bl.a. ihop ett datorbord som han köpt på IKEA. Man skruvar och grejer. Till slut så var det klart. Det roliga var ändå manualen. Den började med den här roliga bilden.

Man ska inte vara ensam och sur,utan flera och glad. Sen är det bra att ha en matta under.

Älvan under tak

Ja, nu fick vi medge att husvagnssemestrandet var över för i år. Älvan har fått komma in under tak och står nu så fint på logen. Där får hon stå till våren tittar fram igen.

På Tyllsnäs udde i Borlänge

Passröjning

Krut hittar en mycket intressant grop som måste undersöka noga

Vi fikade vid Igeltjärn

Jo, Krut fick också fika. Det var mumsigt.

Krut sitter och filosoferar.

lördag 1 oktober 2011

Oktober och indiansommar

Ojsan, redan oktober. Ja, tiden den rusar iväg. Hösten är här och det ganska rejält. Det har varit väldigt bra väder de sista. Över 20 grader varmt på dagarna och runt 10 på nätterna. En riktig indiansommar. Jag som inte tycker om att frysa njuter till fullo. Längtan till värmen blir inte lika påtaglig då.

Mycket på jobbet just nu, men det är roligt. Mycket med studierna också, fast även det roligt. Det känns bra att lära sig mer. Tankarna går igång rejält och vinklas åt alla håll. Det är bra. Så jag får väl läsa lite nu.