lördag 24 april 2010

Länge sen sist

Ibland har man inte ork eller tid, men det händer ju saker ändå. För två veckor sedan var vi i Grebbestad på Tanumsstrands hotell fredag-söndag. Mycket avslappnande och trevligt. Vi lyckades pricka in en helg med härligt väder. Vi åt gott och slappade max. På fredagen var det räkbuffé och på lördag var det middagsbuffé med efterföljande dessertbuffé. Vi blev proppmätta.

Lite dålig värme i bubbelpoolen och den stora poolen, annars var det ok. Maten var väldigt god och kyparn charmig. Men personalen i receptionen kanske inte var den mest serviceinriktade jag stött på. Efteråt fick jag ett mail där man skulle betygsätta vistelsen och då tog jag chansen att påpeka detta. Hoppas de tar till sig det på ett positivt sätt och engagerar sig lite mer.

Våren kommer sakteligen med vårtecken. I Grebbestad såg jag de första blåsipporna för i år. På tisdagen i förra veckan gick vi upp i skogen här och såg "våra" blåsippor. Det var fortfarande en del snö i skogen, men där det bart stack blåsipporna upp. Den här veckan har isen gett vika i båda sjöarna. I måndags var vi på bäversafari. Det var inte planerat, men när vi kom till sjön, så hörde vi plums och förstod att det var bävern. Vi smög oss fram och lyckades se bäver ett par gånger. Vi hörde även storlommen. Det var en häftig naturupplevelse och jag kände mig upprymd efteråt.

Staren har jag sett också. Jag har hört från andra att de sett staren, men inte lyckats se den själv. Häromdagen hörde jag den välbekanta tonen och fick se den. Koltrasten är i full gång, vilket jag tycker är tidigt. Idag lyser solen och det ser ut att bli fint. Jag ska nog sätta mig ute en stund och få lite sol i mitt bleka ansikte.

måndag 5 april 2010

Våren kommen....



... till Göteborg, ja. Där blommar snödropparna för fullt. Krokusarna strävar mot en sol, som värmer. Härligt väder var det. Det har tydligen varit vårvarmt hemma också, men snön ligger kvar i Vängse. Nu börjar vi kunna skönja barmark, men bara fläckvis. Så det behövs allt en hel del solvärme innan vi kan tro på vår här. Regn kan väl vara välkommet också, men helst inte. Nu förstår vi hur mycket snö här varit. Vi har haft över metern, så då får det ju ta en liten stund innan det blir borta.
Vi har i varje fall haft en härlig helg "hemma". Bara tagit det lugnt och ätit gott. Vi bor ju som vanligt hos min mamma och hon tycker det är kul att "passa upp" oss. I varje fall gör hon det. Och det är inte värt att gå i vägen. Man får fråga lite försiktigt om man ska hjälpa till och då brukar vi få hjälpa till med dukning och att ställa på bordet. Maten sköter hon själv.
Vi hälsade på lite vänner, brorsan och svärmor. Och så var vi på en liten shoppingrunda. Köpte mig ett USB-minne i form av en liten hårddisk som inte behöver strömförsörjning. Käckt! Vill gärna ha back-up på arbetsmaterial och foton. Jag har redan en extern hårddisk, men den är alldeles för klumpig att ta med, så den här blir väldigt bra.
Idag åker Freddan till Skövde och Ingemar åker till Norge imorn. Jag har påsklov och har lovat mig själv att bara göra det som känns nödvändigt. Sen blir det slappa.

lördag 3 april 2010

Mycket att göra

De sista veckorna har varit fulla med aktivitet på jobbet. Vi har hållit på med förberedelser inför vårt "Spektakel". Klassen har gjort en show med dans, sång och sketcher, som vi satte upp i tisdags inför familj och vänner. Det blev succé. Inte för att jag trodde något annat. För säga vad man vill om klassen. När det väl gäller kan man lita på dem till tusen. Det var i varje fall en lättnad när allt var över och bara några dagar kvar till lov. På lovet ska jag slappa så mycket jag bara kan. Försöka att fota lite. Åka till Göteborg och Tanumstrand blir det också, men i rent rekreationssyfte. Vi tar det lugnt så att säga.