lördag 24 april 2010

Länge sen sist

Ibland har man inte ork eller tid, men det händer ju saker ändå. För två veckor sedan var vi i Grebbestad på Tanumsstrands hotell fredag-söndag. Mycket avslappnande och trevligt. Vi lyckades pricka in en helg med härligt väder. Vi åt gott och slappade max. På fredagen var det räkbuffé och på lördag var det middagsbuffé med efterföljande dessertbuffé. Vi blev proppmätta.

Lite dålig värme i bubbelpoolen och den stora poolen, annars var det ok. Maten var väldigt god och kyparn charmig. Men personalen i receptionen kanske inte var den mest serviceinriktade jag stött på. Efteråt fick jag ett mail där man skulle betygsätta vistelsen och då tog jag chansen att påpeka detta. Hoppas de tar till sig det på ett positivt sätt och engagerar sig lite mer.

Våren kommer sakteligen med vårtecken. I Grebbestad såg jag de första blåsipporna för i år. På tisdagen i förra veckan gick vi upp i skogen här och såg "våra" blåsippor. Det var fortfarande en del snö i skogen, men där det bart stack blåsipporna upp. Den här veckan har isen gett vika i båda sjöarna. I måndags var vi på bäversafari. Det var inte planerat, men när vi kom till sjön, så hörde vi plums och förstod att det var bävern. Vi smög oss fram och lyckades se bäver ett par gånger. Vi hörde även storlommen. Det var en häftig naturupplevelse och jag kände mig upprymd efteråt.

Staren har jag sett också. Jag har hört från andra att de sett staren, men inte lyckats se den själv. Häromdagen hörde jag den välbekanta tonen och fick se den. Koltrasten är i full gång, vilket jag tycker är tidigt. Idag lyser solen och det ser ut att bli fint. Jag ska nog sätta mig ute en stund och få lite sol i mitt bleka ansikte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar