söndag 23 maj 2010

Våren är här


Nu är det mellan hägg och syren. Idag började häggen blomma ordentligt. Vi är några dagar senare än inne i byn, men nu är den igång. Gräsmattan har växt sig skyhög, så det var bara för Ingemar att klippa. Det är ju hans jobb numer, sedan vi köpte ny gräsklippare. Jag var väldigt nöjd med den gamla vi hade, men den hade gjort sitt för några år sedan och den nya gillar jag inte, så... ja, det har blivit Ingemars jobb. Vi plockade murklor idag med. Vi ska inte ha dem själv utan jag ska ta med dem till en arbetskamrat. Vi klarar oss ganska bra utan murklor. Vi har toppmurklor i trädgårn, men jag vet var stenmurklorna växer. Fast dit har jag inte tid att gå nu.
Sorgligt nog har förmodligen kaprifolen lämnat in. Den klarade väl inte vintervädret. Ganska trist eftersom den blivit så stor. Vi har även kallat den för kattrifol, eftersom katterna brukar sitta i den. Det konstiga är att humlen klarat sig trots att den bara stått i en kruka i vinter. Ja, konstigt är det. Härligt är det i alla fall när allt blir grönt....utom kaprifolen då förstås.

tisdag 4 maj 2010

4 maj och snö

I fredags köpte jag mig en ny, röd och fin solstol på EM. Jättenöjd! Förutom att vädret är åt helvete. I lördags så regnade det mestadel av dagen. Söndagen var lite bättre, men det var lite kallt. Måndag... mest moln och idag snöar det. Vad är det frågan om egentligen? När jag tittade ut i morse var det helt vitt och även om det börjar smälta undan nu, så ligger det fortfarande snö kvar. Ja ja, det lär ju inte bli långvarigt. Vi bytte till sommardäck på bilen igår, så jag hoppas att det inte ska bli is på vägen i alla fall.

Har haft en hel del migrän också och till råge på allt så har jag även fått ont i halsen och det känns som det är något stort på gång. C-vitamin i mängder får det bli.