torsdag 28 juli 2011

Bridesmaid

Igår bjöd Ingemar på bio - Bridesmaid. Roligaste filmen på länge. Jag skrattade så tårarna rann.

Idag har jag målat fönsterna ännu en gång och jag tror att det räcker nu. När jag skulle gå till logen och ställa undan färg och pensel höll jag på att snubbla över en fet snok. Usch!! Jag fullkomligt avskyr ormar. Så jag tvärvände och gick in istället. Får väl vänta med färgen till Ingemar kommer hem.

Nu är det varmare än varmast, så det är väl därför slingerbultarna kommer fram.

tisdag 26 juli 2011

Måleri

Äntligen fick Ingemar semester. Efterlängtat av både honom och mig kan jag lova. Det allra första vi startade med var målning av fönster...

torsdag 21 juli 2011

Färdiglekt

Igår tog vi en tur söderut och hamnade i Bengtsfors. Där blev det kinamat och godisfabrik. Så idag måste jag greja här hemma. Städa vardagsrummet och då menar jag grundlig städning. Måste ta tag i blommorna som växer hej vilt. Det blir tvätt av både kläder och fönster och även lite skrapning av fönster som ska målas utvändigt. Så nu blir att stänga datorn och börja ...

tisdag 19 juli 2011

Paus i röjningen

Har röjt i rotet ett par dagar nu och behövde lite annat att göra. Ringde Irs och frågade om vi skulle "leka" idag. Hon tyckte också att det passade bra idag, så vi styrde kosan till stan. Stan för dagen fick bli Arvika. Riktigt trevlig stad faktiskt. Vi gick fram och tillbaka mellan butikerna. Bl.a. var vi på Affection. Jag har varit i behov av nya skålar och småkikat på Margaretheskålar tidigare, men tyckt att de varit väl dyra. Fast idag slog jag till. En paket med 4 skålar i storlekarna 0.75 l, 1 l, 2 l och 3 l med lock. Nöjd! Tittade även på porslin. Är i behov av nytt vardagsporslin. Senaste omgången porslin inköptes på IKEA och det är ingen vidare bra kvalitet. Nu har jag däremot fått ögonen på förhoppningsvis bra kvalitet från Rörstrands, nämligen Swedish Grace, men... betydligt dyrare. Fast jag har hittat en sida på Internet där man kan skicka efter ifrån till grossistpris. Yeah! Ja ja, vi får se hur det blir med det. Kanske onödigt lyxigt att ha till vardags.

I alla fall så blev vi hungriga av att shoppa, så vi gick till Nordells. Eftersom solen lyste och det hade blivit riktigt varmt också, så bestämde vi oss för att sitta ute. Vi köpte varsin räkmacka och en hundraårsbakelse. Det är en väldigt mysig uteservering på Nordells förutom att det var en massa småfåglar. Och döm om min förvåning när de som satt vid grannbordet (en mamma med två små barn och en mormor) matade fåglarna. Inte bara en gång utan så länge de hade smörgås och när köpebrödet var slut så tog de fram medhavda kex och matade med. Fåglarna var helt vilda. Det var lite otrevligt att ha fåglarna flygande runt huvudet och absolut inte hälsosamt. Att små barn inte förstår bättre kan väl så vara, men vuxna människor... ja, man slutar aldrig förvånas.

Vi hade i alla fall en trevlig dag i stan som gick alldeles för fort.

måndag 18 juli 2011

Regn, regn, regn och åter regn

Typiskt när jag fått upp andan och röjer garderober, så blir det regn. Hade verkligen behövt solsken och tork nu.

onsdag 13 juli 2011

Tvätten är min

Vi tog en tur till IKEA och fick köpt lådor till tvätten. Det blev två stora och två mindre. Så nu ska vi bara lära oss att lägga tvätten rätt. Kattungarna får leka med annat. Fick slängt en massa saker som legat i tvättkorgen, men inte tvättats pga olika orsaker. Kändes skönt att bli av med det i alla fall.

Robbery flyttade hemifrån igår. Han bytte namn också. Så numer heter han Coco, som i Coco Chanel. Han förresten, det kan lika gärna vara en hon. Jag kollade inte så noga. I det nya hemmet fanns det redan en katt som heter just Chanel. Så vi hoppas att de passar lika bra ihop som namnen. Tre kattungar återstår. Murre ska också flytta hemifrån vad det lider, men Mando och Mackie ska bo här. Det har Catrin och Ingemar bestämt. Hoppas de fortsätter vara lika bra på att gå på lådan som de hittills gjort. Annars!!!

torsdag 7 juli 2011

Kampen om tvätten

Jag ska ta upp kampen om tvätten. Mot vadå kan man ju undra. Mot kattungarna. Nu är de drygt 8 veckor och helt oreglerliga. De river ut tvätten i tvättkorgen och stökar till det så jag blir tokig. Så nu får det bli en tur till IKEA. Har sett att det finns käcka sorteringslådor med lock där, som dessutom är stapelbara. Då kan det bli sortering direkt också. Två flugor i en smäll.

onsdag 6 juli 2011

Man skulle kunna tro att jag glömt lösenordet

... fast det har jag inte.

Just nu är det sommarlov och det skönt, men lite långsamt. Ingemar har ju inte semester förrän i slutet av juli. Tråk!! Jag får väl försöka få tiden att gå ändå. Idag fick jag t.ex. åka till Björklangen och lämna Ingemars ryggsäck som han glömde imorse. Det var ju... lite annorlunda. När jag kom ut på asfaltsvägen fick jag tullen efter mig. Funderade på om de skulle förfölja mig hela vägen till gränsen. Fast de svängde av i Skillingmark. När jag åkte hem igen så stod en annan tullbil efter Asksjön och stoppade mig, men det var en bekant som jag inte pratat med på många år, så det blev bara trevligt. Fast har man rent mjöl i påsen så har man inget att oroa sig för. "Rent mjöl i påsen" i tullsammanhang blev ju lite lustigt.

Fin väg har de fått däruppe i Skillingmark, ända fram till "sockervägen". Tänk om vi kunde få en lika fin väg. Vad glad jag skulle bli. Jag är så urbota trött på den förbaskade grusvägen, så jag kan tänka mig att flytta härifrån bara för det. Ja, det plus att vi inte kan få någon ordentlig Internet-uppkoppling. Men det är väl så när man bor ute i buschen. Då får man skylla sig själv.