måndag 22 augusti 2011

En tur med Älvan

Vi kopplade på Älvan och drog till Borlänge för att titta på rummet som Catrin skall hyra när hon skall plugga där. Det första vi gjorde när vi kom fram var att åka till campingen och ställa av Älvan. Döm om vår stora förvåning när vi upptäckte alla mopeder som fanns på campingen. Det var tydligen moppeträff i Borlänge torsdag - lördag med avslutning i parken/campingen på lördagen. Vi fick en plats iaf och ställde i ordning. Vi stack direkt till Falun för för lite shopping. Sedan åkte tillbaka till Borlänge för att finna området där Catrin skall bo. Efter lite letande hitta vi det. Rummet var väl ok, men själva lägenheten var absolut inte städad. Inte trevligt! Innan vi åkte tillbaka till campingen käkade vi indisk mat.

Väl tillbaka på campingen så gick det snart upp för oss att det var party och mopedisterna kunde verkligen parta. Det var liveband som spelade och det spelades även i flera bilar runtom på campingen. Ett väldans oväsen vill jag lova. Och inte nog med det, mopedisterna åkte omkring på sina trimmade mopeder och börnade så det skrek. Ibland avslutades det hela med en smäll när däcket exploderade och varje gång avslutades det  med jubel från övriga entusiaster. Det var inte tyst förrän ca kl 4.00. Så några timmars sömn fick vi. Vi tänkte att mopedisterna kanske skulle sova länge eftersom de hade partat så länge, men icke då. Tidigt uppe var de.

Jag och Catrin var ner till lägenheten en sväng medan Ingemar ordnade i vagnen. Vi kom väl iväg vid halv tolv från campingen och styrde mot Dala-Floda för att hälsa på en kusin. Där fick vi fika och en rundtur på byn. Vi tittade bl.a. på nordiska mästerskapen i någon form av kajak. Helt vilt var det i forsen, men kul att titta på.

När vi sedan åkte hem kom vi ikapp 15 mopedister några mil före Munkfors och det var inte så bra läge att köra om. Fast mopederna var nog rejält trimmade, för de pinnade på bra. Norskreggade var de, så de hade en bit att köra. En del mopeder kom vi förbi i Munkfors, men hade fortfarande övervägande framför oss. Vi fick ligga efter dem till Sunne. Vi stannade i Sunne för lite mat och mopedisterna körde vidare.

En trevlig tur med Älvan trots allt. Vi är väldigt nöjda med Älvan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar