onsdag 28 juli 2010

Semester

Nu har gubben äntligen fått semester, men jag är sjuk. Dilemma! Magen är helt i olag och inte ens färska blåbär hjälper. Han får hitta på att göra annat, som att attackera getingbon, tvätta bilen, åka till Sellere o hjälpa dottern. Jag håller mig hemma.

Igår var det sjusovardagen och enligt bondepraktikan skall det regna i sju veckor om det regnar på den dagen. Men .... det var sol hela dagen. Fast idag regnade det på förmiddagen, men håller förhoppningsvis på att klarna upp nu.

söndag 18 juli 2010

Hojtur blev det inte

Här har varit varannandagsväder. Regn, sol och blåst om vartannat. Vi har inte äns tänkt på hojåkning. Istället har vi skjutsat och hämtat till Festivalen. Catrin har ju inte tältat (guskelov), men det har Freddan (inte gilla). Som tur är har Catrin haft fler kompisar med sig så vi har kunnat turas om att köra. Även om vi inte körde i natt, så sover man inte särskilt bra innan barnen har kommit hem. När klockan var strax innan tre, så vaknade jag till och funderade på om Catrin kommit. Fast jag hade inget hört och hon brukar vara bra på att säga till. Det tog inte många minuter innan hon var hemma. Pust! Nu var det bara att invänta att det skulle bli dag och att Freddan också skulle komma hem. Han var hemma ganska tidigt. Han hade varit förståndig och inte druckit så mycket på kvällen. Festivalen var över för det här året och det hade gått bra.

Idag har vi varit på husesyn i Sillerud. Närmare bestämt på Lyckan i Hjällen. Lisa och hennes Fredrik har köpt hus och fick nyckeln igår. Vi tog med flyttgröt i form av kasslergratäng. Det avnjöts på papptallrikar, men med lite tur och flitighet så har de säkert mer i ordning nästa gång vi kommer. Jag har en känsla av att vi kommer att åka dit ganska ofta. Det är en del de behöver hjälp med och det är klart att vi ställer upp.

torsdag 15 juli 2010

Barmhärtig själ och festivalväder

Idag var kylskåpet borta. Det hjälpte att spy lite galla. Någon, förmodligen några, har barmhärtigat sig över kylskåpet och forslat bort det. Det kanske rent av är kommunen. Borta är det i alla fall.

Festival startar idag, men campingen har ju varit öppen några dagar redan. Camparna har väl suttit och gottat sig i det goa vädret till nu. Nu är det festivalväder och det med råge. Regnet vräker ner. Även om det är jobbigt att vara i det just för tillfället, så blir det ändå ett minne. Det blir ett minne som etsar sig fast än mer, än om allting vore bra. Det blir kontraster. Hoppas att det vänder, så att festivalcamparna kan torka också.

Ingen migrän idag. Kors i taket!

Sen sist

Vi kom iväg till Åmål, fastän jag trodde att in i det sista att det inte skulle gå. Jag hade migrän hela förra veckan och det "smakade metall". Det gör det när jag har längre anfall. Då känns det som att inget kommer att hjälpa. Eftersom vi inte skulle åka själv, så var det inte lika lätt att stanna hemma. Det vara bara att packa pillrena och åka.

Helgen gick över förväntan på flera sätt. Det var ett härligt väder och migränen verkade plana ut. Eller så var det så att jag medicinerade perfekt. För det mesta försöker jag klara av anfallen utan medicin, men då går jag bara på halvfart. Nu medicinerade jag i rätt tid och var symtomfri. Snart är tabletterna slut och jag måste förnya recepten.

Nåt som jag blev pissförbannad för i fredags var när vi åkte. Då fick vi se att någon dum jä*el dumpat ett kylskåp på skogen. Jag förstår inte varför man gör så. Om man nu bemödar sig med att lasta in kylskåpet i bilen (jag tror ingen burit det dit), så kan man väl för i hälsingland köra det till tippen. Nu ska vi och alla andra som kör på vår väg (och vi är ganska många) behöva se det där förbannade kylskåpet till någon orkar engagera sig och köra bort det.

Har varit både i Årjäng och Arvika idag. Festivalen börjar ta sig och imorn startar det på allvar. Skulle kunna tänka mig att se Kent, men de är imorn och det finns inga biljetter kvar till imorn och jag har ingen lust att köpa en tre-dagarsbiljett för dryga 1300 spänn. Catrin o Freddan ska dit, så det får väl berätta.

Har lust på hojtur i helgen. Får väl se hur det blir med det.

torsdag 8 juli 2010

Jobba

Om fem veckor gör jag första jobbdagen. Hjälp! Inte för att jag inte vill jobba, men jag vill vara ledig. Har verkligen kommit in i ledigheten och vill vara det för evigt. Fast det kanske jag inte vill om fem veckor. Sånt vet man ju aldrig. Tur att man kan ändra sig. Visserligen ser jag fram emot att börja nytt jobb, men inte än.

Trist väder är det idag, men vem bryr sig egentligen. Bara det inte regnar i helgen. Vi ska till Åmål på bluesfestival och vill inte ha en repris på förra årets regnväder, som var i häftigaste laget. Fast nu är det ett kul minne. Egentligen har jag inte så mycket emot regnväder, men när det hindrar från att göra saker på ett trevligt vis, så är det inte så kul. Som att köra hoj t.ex. Inte kul att vara inpackad i regnkläder då inte. Nä, lagom är bäst. Vad nu lagom är. Det är ju ganska relativt och för mig är lagom.... ja, just lagom. Inte för mycket, inte för lite.... utan precis lagom.

25 grader varmt är ganska lagom. Det går bra med 30 också, men då måste det fläkta rejält. 24 grader i vattnet..... ja, minst. Badkruka? Jag? Ja! Regn? Ja, men helst på natten, men inte ofta. Åska? Nä, helst inte. Lagom är helt enkelt bäst.

torsdag 1 juli 2010

Hemma

Jag och Catrin åkte "hem" i tisdags. "Hem" är ju hem till mamma förstås. Efter en dryg veckas ledighet, kände jag mig mogen för att lämna hemmets trygga vrå och åka 30 mil "hem". Hade inga särskilda planer, mer än att bara vara. Träffa dem som kommer förbi, shoppa lite om den andan faller på, åka en sväng och hälsa på kompisar.

Huvudet är inte riktigt som jag skulle vilja, men det är det ju aldrig annars heller, så varför skulle det vara annorlunda nu. Med väskan full i piller, så löser väl det sig säkert ändå.

Körde Catrin till stan (Göteborg) idag och sedan åkte jag och mamma för att handla. Känns bra att kunna hjälpa henne någon gång ibland. Det blir ju inte så ofta eftersom det är så långt. Då kan man ju samtidigt fundera över varför man flyttar så långt bort. DÅ när vi flyttade var ju både mamma och pappa i god form och de kom och hälsade på ofta. De var även med innan vi bestämde oss för att flytta och tyckte att det var helt ok. Nu är ju inte pappa i livet längre och mamma är inte precis ung, men ändå väldigt pigg. Jag har längtat hem många gånger. Fast jag har nu förstått att jag aldrig kommer att flytta tillbaka till varken Landvetter eller Härryda. Det är alldeles för mycket oväsen. Det låter hela tiden. Det är aldrig tyst.

Jag är beroende av tystnaden. Då kan jag slappna av. När jag kan höra fåglarna kvittra, när jag kan höra tystnaden. Då trivs jag allra bäst. Men... jag åker gärna till storstan, iaf till Göteborg, som jag verkligen gillar. Det är verkligen en härlig stad. Fast det tycker jag väl för att jag känner mig hemma där, trots oväsen.

Nä, lite Brott och straff får det bli nu. Har verkligen kommit in i boken nu och vill läsa mer. Så var det inte första gången jag läste den. Då var det under tidspress och inte alls roligt.