måndag 29 november 2010

Jag ändrar

Svårt att bli nöjd?? Det är jag i ett nötskal. I alla fall när det gäller designen på bloggen. Nu har jag i varje fall tagit ett kort och fixat till som header. Kortet är taget av mig själv förra vintern. Det får väl passa nu i vinter.

söndag 28 november 2010

Det är sent

Tur att det är sovmorgon imorn. Eller sovmorgon. Jag börjar senare, men jag går nog upp tidigt ändå. Det har ju snöat en del, så det är bra att vara ute i god tid.

Det har blivit en del pyssel i helgen. Fått upp adventsstakar och stjärnor. Jag t.o.m. fick lust på att julpynta. Så vem vet... här kanske blir julefint så småningom. Förösker mysa till det åtminstone.

Slutar ju någorlunda tidigt imorn, så det blir till att greja när jag kommer hem. Baka måste jag nog också göra.

fredag 26 november 2010

Rökförbud

Idag hörde jag på radion att man funderar på att utöka rökförbudsarean till att även omfatta uteserveringar och parker. Rökförbud inne på krogar och annan allmän plats har det ju varit några år. Jag har själv rökt, men slutat sen närmare 20 år sedan. Något av det bästa jag gjort. Nackdelen med att vara före detta rökare är att jag tycker att cigarettrök och rökare luktar så illa. Jag mår direkt dåligt av cigarettrök. Man blir väl inte allergisk mot röken, men absolut överkänslig, vilket jag blivit. Skitjobbigt. Så rökförbudet kom som en skänk från ovan. Nu kan även vi som är något överkänsliga gå ut och äta på krogen.

Vad jag inte förstår är rökarna som känner sig diskriminerade för att de inte får röka fritt. De kan ju välja, men vi som inte klarar cigarettröken kan inte välja bort det. Eller ... jo, vi kan ju stanna hemma. Rökaren får komma in på krogen, men inte röka där.

Många trodde att krogarna skulle gå sämre när det blev rökförbud, men det har ju istället visat sig bli tvärtom och dessutom mår krogpersonalen mycket bättre, då de inte behöver utsättas för den farliga biröken. Man luktar dessutom inte gammal inpyrd rök om man varit ute en kväll.

Många kommuner jobbar nu aktivt med att få rökfria arbetsplatser och rökfri arbetstid (man får röka på sin rast). Man erbjuder samtidigt rökavvänjningskurs. Bra! I slutänden måste det ju leda till ett hälsosammare liv.

Nu vill man alltså utöka lagen kring rökförbudet till att omfatta även uteserveringar och parker. Uteserveringar??? Absolut! Parker?? Kanske det kunde finnas en "rökruta". Fast man får väl ändå se det som så att det är hälsosammare att låta bli tobak. Såg någonstans att Finland siktar på att bli helt rökfritt. Kul idé! Under andra världskriget sponsrades soldaterna av de stora tobaksjättarna. De fick gratis cigaretter. Var man inte redan rökare, så blev man det och hade fått ett beroende.

Fram för en hälsosammare omgivning.

torsdag 25 november 2010

Ledig dag med migrän

Varför???? Varför ska man alltid ha migrän på sin lediga dag? Jo.... för att man har planerat att göra så mycket. Hade tänkt att skriva på rapporten, rätta uppsatser, städa, baka och börja plocka fram julen. Jag fick handlat iaf.... inte dåligt det.

Jag blir som handlingsförlamad, dels när jag har migrän och dels när det är kallt. Kylan är orsak till migrän.... tror jag iaf. Plus att jag har värk i nacken och ryggen för tillfället,vilket gör att jag spänner mig och det i sin tur blir migrän.

Snart är det helg och då ska jag göra ingenting.

söndag 21 november 2010

lördag 20 november 2010

Brillor

Har varit i Karlstad och hämtat glasögonen. 2 par, varav det ena solbrillor, för under 2000:-, så man kan inte vara annat än nöjd.

Mössen invaderar

Varje vinter brukar det komma in en mus eller två, men de blir inte långlivade. Förra veckan såg jag spår efter en mus, men ingen mus. Igår däremot fick jag syn på den... I KÖKET. Jag pratade i telefon när jag fick syn på den och skrek väl förmodligen rakt ut. Det finns nästan inget äckligare än möss inomhus... jo, kräldjur inomhus, men det är en annan historia. Jag ropade givetvis på Ingemar och sen avslutade jag samtalet och la märke till att jag stod upp i... sängen. Ut med fällorna och så var väntan igång. Nu skulle mössen döden dö. Det tog inte så lång tid innan en av fällorna small. Man kan i sitt stilla sinne önska att det var en ensam förvillad mus, men idag har vi tagit två. Alltså är vi uppe i tre. Skall det bli ett musår måntro?

torsdag 18 november 2010

Bil på villovägar

Ledig dag idag. Hade tänkt åka till Karlstad och hämta nya glasögonen, men så blev det inte. De skulle ringa när de var klara och det skulle ta en vecka. Idag var det en vecka sen jag beställde nya, men ingen ringde.

Bilen lämnade jag in igår ... igen. Sevicelampan tände sig ganska snart efter förra servicen, så nu skulle de göra en djupare analys. Jag har fått låna en bil av Dick på Helmia och får ha den till i morgon. Så jag hoppas att bilen är klar när jag kommer dit imorn efter jobbet. Även om bilen jag jag fått låna (v50) är ok, så saknar jag min bil.

Har även försökt boka hotell inför vår julklappsinhandlarresa, men det bara krånglade. Får väl ringa och kolla imorn, så det inte blir dubbelbokat. Ska bli lite mysigt att åka på hotellweekend.

Den kommande helgen blir väl till att plugga och att läsa uppsatser om Utvandrarna.

onsdag 10 november 2010

Det började igår

Det började snöa igår och har hållit på mer eller mindre sen dess. Det är inte så mycket som kommer, men det är vinter nu.

söndag 7 november 2010

Helgen som gått

Intensiv helg, men ändå inte. Huset har varit fullt med folk och inget har varit som vanligt. Vi var som mest 12 runt bordet. Fast jag njuter mest av sällskapet. Men det är rätt gött när det blir lugnt igen. Samtidigt ser jag fram emot nästa gång.

Välkomna åter!

tisdag 2 november 2010

Inget väder för vackra frisyrer

Idag har det regnat mer eller mindre hela dagen. Och just idag hade jag bestämt att gå till biblioteket, inte bara en gång utan två gånger. Det är bara att bita i det sura äpplet och gå ut i regnet. Frisyren?? Ja, den blir ju som den blir när det är regnigt och blåser. Fast å andra sidan så är den ju inte så vacker i vanliga fall heller, men mindre frizzig.

måndag 1 november 2010

Vintertid och vintertäcke

Nu har vi ju ställt om klockan till vintertid och då passar det väl bra att byta till vintertäcke. Sagt och gjort. Jag tyckte att det var väldigt skönt, men Ingemar var genomsvett. Han som alltid klagar på att det är kallt annars.

Har haft huvudvärk ett tag och idag fick jag en förnimmelse av att den påminner om en annan huvudvärk än den det vanligtvis brukar vara. Nämligen den jag hade för ca ett år sedan som blev till hjärnhinneinflammation. Dit vill jag inte igen. Det är i varje fall inte vanlig migrän. Det hjälpte något lite med två Panodil. Ska se till att komma i säng i tid ikväll. Imorn är det ingen sovmorgon, så då är det bäst att vara utsövd.