söndag 31 oktober 2010

1 extra timma

Inatt ställde vi om klockorna .... eller inte. Det glömde vi, fast vi visste att vi skulle göra det. Det var bara det att vi inte fick gjort det. Fast det känns rätt bra när man får en extra timma att slösa bort. För det är precis vad jag gjort idag. Slösat bort en extra timma.

Men det blir lättare att gå upp imorn.

lördag 30 oktober 2010

King Creole m.m.

Idag tog vi en sväng till Karlstad. Ingemar o Freddan skulle provaköra motorcyklar på AC-Cycle. Jag tyckte att det var alldeles för kallt. Kroppen vill liksom inte vara med. När jag sett det jag ville se, så satte jag mig i bilen och läste. De hade en fin Wideglide som föll i smaken. Såg lite lättare ut än Road kingen. Ja ja, vi får se. Kanske inte orkar köra mer över huvud taget om inte det blir någon ändring.

Efter AC-cycle så åkte vi till Haga och King Creole-caféet. Jättemysigt ställe med Elvis-atmosfär. Där fanns bl.a. en gammal jukebox med Elvisplattor i. Gott kaffe och goda mackor. Kan rekommenderas skarpt. Nygatan 8 ligger det på.

Sen drog vi oss in m ot stan. Det blev en sväng på Mitt-i-city och Kjell o company. Vi köpte en sån där mojäng som man kan digitalisera diabilder och negativ. Skall bli väldigt kul att kunna redigera gamla bilder. Pappa tog en hel del bilder som finns på dia. Eller hel del förresten, det finns väldigt mycket diabilder efter pappas fotografiska framfart. Tänk om han fått leva och få möjlighet att använda dator. Det hade han gillat.

Jag köpte mig en jacka också. En svart såklart och ganska tidlös. Tur är väl det, för den var alldeles för dyr. Mycket dyrare än vad jag trodde. Missvisande prisskyltning kan man säga. Jag trodde den kostade 699:-, men den kostade istället 1999:-. Ingemar tyckte att jag skulle köpa den i alla fall, så jag föll till föga och köpte den.

Vi åkte in på Ica Bergvik och handlade också. Där stod Bengt Alsterlind och sålde sin bok Med hjärtat i Värmland. Vi pratade en stund med honom och köpte givetvis boken. Har redan bläddrat lite i den och den ser kul ut. 50 värmländska profiler är med, bl.a. Ulf Malmros, Björn Starrin, Svennis m.m.

Vi avslutade resan med att åka via Sillerud där vi fick nybakt smörgås och kaffe.

tisdag 26 oktober 2010

Yes!!

Ingemar ringde för en stund sen och sa att de var på väg hem.

måndag 25 oktober 2010

Pest och pina

Pest: Ingemar o Freddan har åkt till Sälen på jobb, så jag och Krut får klara oss bäst vi kan. Idag när vi var ute och gick upptäckte vi att "Gärdet" blivit avtäckt. Det har ju varit helt inplastat de senaste åren. Har glömt hur länge, men länge är det. Krut var helt upptagen med att titta. Han stannade flera gånger och t.o.m. vände sig om och tittade så länge det gick att se. När vi kom hem fick han kyckling och ris. Mat som blivit över idag på hemkunskapen. Han åt med god aptit och skickar en hälsningar till kockarna.

Pina: Ryggen sa ifrån igår, men inte värre än lite piller kan hjälpa. Förnyade recepten på migränmedicinen förra veckan, så jag passade på att gå in på Apoteket efter jobbet. Skulle ha nya Relpax och vad får jag????? Sumatriptan!!! Blir så förbannad. Varför kan de inte bara skriva ut det jag ska ha utan ska tvinga på mig nåt jag inte vill ha. Blir så trött på de tröga läkarna.

Avslutade dagen hos LinaTattoo. Lite färg skulle fyllas i den nya tatueringen. Skall strax kolla in hur det blev. Det lilla jag sett hittills är helt OK. Riktigt nöjd faktiskt.

torsdag 21 oktober 2010

Innedagar på specialpedagogiken

Har varit på universitetet i Karlstad två dagar. Den här gången hade vi föreläsning i genuspedagogik, kommunikation och konflikthantering. Väldigt intressanta ämnen när man tittar lite djupare på dem.

Avslutade dagen med att träffa 6 stycken arbetskamrater nere på stan. Vi började med att äta på Fontana di trevi och sedan gick för att se filmen "Tusen gånger starkare", som handlade om en niondeklass någonstans i Sverige. Mycket sevärd film. Vi skrattade igenkännande många gånger. Sett från ett genuspedagogiskt perspektiv började tankarna snurra om att man har en hel del att jobba med i skolan. Ska fundera lite närmare på detta.

fredag 15 oktober 2010

Älgko

Den här fina älgkon såg vi förra veckan. Hon står och vaktar på sina kalvar som är mellan mig och henne. Till slut tyckte hon nog att jag var för besvärlig, för hon fick med sig kalvarna och sprang in i skogen.

Glömde ju

I tisdags åkte vi till stan. Jag och Catrin hade fått för oss att vi ville klippa oss och kikat lite på Internet över drop-in-ställen. De få ställena med drop-in som vi fann på Internet var svindyra, så vi hade inte så stora förhoppningar om att bli klippta. När vi gick uppför Kungsgatan så fick vi syn på en drop-in-skylt. Vi gick in för att kolla om vi kunde bli klippta. Frisören var själv så det gick inte. Det var bara att gå vidare. Lite längre fram, närmare bestämt mittemot Domkyrkan, så fanns det en salong till. 250:- skulle de ha. Vi gick in där och där fanns det tid till både Catrin och mig. Så vi blev klippta hyfsat billigt också och så blev vi nöjda med.

Ja, ibland har man tur.

torsdag 14 oktober 2010

Ingemar ringde.....

... från skogen. Han satt på pass. Krut satt i bilen. I tisdags sköt Ingemar en kviga för Krut. Kruts första älg. Ingemar och Freddan är så stolta. Jag med förstås. Idag hade Krut sprungit till en löptik istället. Inte lika bra. Mysigt att Ingemar ringde iaf. Jag har bakat äppelpaj som ska ätas av jägare ikväll. Det blir nog gott tror jag.

Storstadspuls

Efter tre nätter i Göteborg, styrde jag bilen hemåt. Jag körde Catrin till Linnéplatsen där hon studerar för tillfället. GU är ju ganska så stort och utspritt över hela stan. Sen krånglade jag mig ut ur stan utan ett enda missöde. Lite stolt faktiskt. Speciellt med tanke på hur virrig jag var i måndags när jag och brorsan skulle ta oss hem från Sisjön. Tur att han var med och lotsade mig. Fast jag hade ju tagit mig hem på morgonen. Bara det att han tyckte att vi skulle köra leden.

Jag körde iaf igenom Götatunneln. Det har vi bara gjort en gång förut och det var av misstag. Under Stora Hamnkanalen lyste blått i taket av lampor. Skall väl ge en känsla av att man kör under vattnet. När jag var liten hade jag ibland mardrömmar om att Tingstadstunneln skulle spricka precis när vi var i den. Konstigt!

Körde till Torp och handlade, men sen var det raka spåret. Det är trevligt att vara i storstan och känna pulsen några dagar, men sen är det skönt att komma hem igen.

måndag 11 oktober 2010

Chippa bilen

Har varit och chippat bilen idag, så nu är det drag i den. Kan bli svårt att hålla hastigheten än värre nu. Tur att det är så få bilar på vägen till jobbet iaf. Imorse när jag körde bilen till verkstaden ute i Sisjön, så kom jag ju givetvis i morgonrusningen. Det var kö redan innan Kallebäck. Sen gick det i sakta mak. Tog ganska mycket längre tid än vanligt. När jag kom fram hittade jag snabbt rätt och fick lämnat bilen. Fick låna en liten Clio under dagen. Då värdesätter man en större bil kan jag lova. Iaf ... så blev bilen färdig redan idag (de hade befarat att det kanske skulle ta till imorn). Det gick fortare att ta sig ut till Sisjön på eftermiddagen, även om det var lite kö den sista biten. Det kom två ambulanser som körde mellan filerna. Strax innan avfarten såg vi att tre bilar hade kört in i varandra i en seriekrock. Tur i oturen var att krocken skett i den andra riktningen. Vi tog en annan väg tillbaka.

Ganska snart kände jag att det var klart mer drag i bilen. När vi så kom till Kallebäck sa brorsan att det tar sju minuter till morsan. "Så dra på" "Lägg dig i tredjefilen och gasa" Sagt och gjort. Det gick fort uppför Kallebäck. Det tog åtta minuter till morsan, men jag får skylla på att det låg bilar framför. Jag höll mig i omkörningsfilen hela vägen. Hade jag inte haft bilar framför, hade det nog bara tagit sex minuter. Detta kan bli dyrt..... om polisen får syn på mig genom onda ögat.

lördag 9 oktober 2010

Brittsommar

Brittsommar "Britta-dagen" till ära. Härligt väder var det, så en liten tur på sjön gjorde sig bra med efterföljande sopplunch. Trevlig dag!


söndag 3 oktober 2010

Passröjardag

Idag har vi varit i skogen och röjt älgpass. Vi såg spår efter älg. Jag hade kameran med och istället för att plocka trattkantareller, så fotade jag dem.




Igeltjärn! Lite skillnad från i vintras.


Ett litet fall i igeltjärnsbäcken