söndag 28 juni 2009

Liten semestertripp

Det blev så härligt som jag tänkt mig. Bara roligt och slappt. Vi åkte vid fyra-tiden i fredags från Mon och stannade i Årjäng för att hämta upp S. Sen var det raka spåret ner till Strömstad via Örje och Halden, som är den snabbaste vägen. Var framme vid 19-tiden och åkte direkt till Strömstad camping där vi bokat stuga. I stugan var det potthett .

Vi korkade upp vinflaskan och satt på verandan en stund. Sen var vi så hungriga att vi gick ner på stan. Det är gångavstånd in till centrum. Därför är Strömstad camping bra. Man slipper passa busstider.

Vi gick till restaurangen i parken och käkade god mat. Klockan hade hunnit bli 21.30, men det var så varmt, så vi satt på uteserveringen. Trevlig personal är det där oxå.
Jag åt quesadillas, som är kyckling i tortillabröd med gucamole och sallad. Jättemumsigt!

Sen gick vi en sväng runt Laholmen innan vi tillbaka till stugan. Det var givetvis fortfarande dövarmt i stugan, men vi öppnade på vid gavel och satt på verandan en stund. Vi kom i säng vid ett-tiden och då fick fönstrena stå uppe annars hade vi nog fått värmeslag.
Lördagen började lugnt. Vi gick ner på stan och käkade frukost på Kaffedoppet. Eftersom inte säsongen egentligen börjar förrän nästa helg hade de ingen direkt frukost, mer än att man kunde köpa youghurt och mackor. Juice, kaffe och the fanns ju oxå. Så vi blev mätta och belåtna. Sen fortsatte vi ut på stan. Vi delade på oss, så jag och I gick vår väg och Ingemar och S gick sin väg. Det var lugnast så. Vi gick till Lindex bl.a och jag kunde ju inte låta bli utan hittade ett par blusar.
Innan vi gick tillbaka till stugan åt vi pizza på Simon's.

Eftermiddagen tillbringade vi några timmar på badstranden och skuggade. Så här ser det ut när man ligger i skuggan under en ek.

Ingen badade för S hade badat på morgonen och han sa att det var iskallt. Men det var skönt att bara ligga i skuggan och slappa. Vi gick upp till stugan och åt för dagen färska räkor, aioli och frallor innan vi hoppade i duschen och ner på stan för att göra den osäker. Vi hade pratat om att åka ut till Furholmen, så vi stegade till bryggan i södra hamnen för att kliva på båten som skulle gå vid åtta-tiden. Båten som tog oss till Furholmen hette Birgit. Kortet på henne är tagit utifrån Furholmen med Strömstad i bakgrunden.

Vi åt middagsbuffé som bestod av grillat och olika sallader. Mumsigt värre! Vi satt på klipporna en stund och studerade solnedgång och fåglar. En av fåglarna var väldigt till att tala om att han fanns. Han hade även en dama som flög omkring. Har inte kollat upp vad det är för en fågel, men de vara fina att se på i alla fall.

Vi åkte en annan båt hem som tog oss via Lagunen. Det var trevligt i solnedgången.


På söndag städade vi stugan och åkte ner till Kaffedoppet för att äta frukost. Sen åkte vi till Capri för att lapa lite sol. Jag tog årets första dopp och jag ljuger om jag säger att det var varmt, men det gick an att bada när man väl doppat sig.
Innan vi åkte hem åkte vi in till Strömstad igen och åt på Kino's som numer finns i Strömstads stationshus. Det var gott! Kan vi varmt rekommendera. Strax efter sju var vi hemma i Vängse igen.

2 kommentarer:

  1. Kul att få läsa om Er resa till Strömstad och få se bilderna därifrån. Det var länge sedan jag tillbringade en sommarvecka där!

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du gillar det. Det är så härligt att vara vid havet. Vi har tillbringat många somrar i Strömstad och kommer med all säkerhet att fortsätta med det. Jag gillar både att vara vid vatten och utsikter, så kombinationen blir ju total när man är vid kusten.

    SvaraRadera