lördag 15 augusti 2009

Första vckan avklarad

Kul att börja arbeta igen efter ett långt sommarlov. Fast visst är det skönt att vara ledig. Nu är det i alla fall full fart på jobbet. Mycket som ska planeras och ordnas med. Böcker ska kollas, möbler ska placeras om eftersom jag får några till elever. Och alla dessa planer. Diskrimineringslagen ska planeras, likabehandlingplan ska arbetas fram. Planer, planer, planer.... och jag som flyttade ifrån flygplatsen.... Nä skämt åtdsido, det är bra med tydliga normer, men hur ska vi hinna med att undervisa????

1 kommentar:

  1. Jag skulle inte protestera mot kvalitetsutvärderingsplanehelvetet om det på något sätt visat sig effektivt så till vida att svenska elever har blivit duktigare sedan vi började med det här. Men det är precis tvärtom.

    Under den tiden Sveriges barn och ungdomar låg i topp i internationella undersökningar så hade både elever och lärare längre sommarlov. Lärarna hade dessutom inte mer än 5 timmar per vecka bunden tid till skolan förutom undervisningstiden. (Men de flesta gjorde betydligt mer förstås!). Så man kan verkligen undra varifrån planevurmen har kommit. Den saknar i alla fall stöd i forskningen vilket man ivrigt brukar ropa på numera.

    SvaraRadera