måndag 10 augusti 2009

Vilken tur vi haft

Nu öser regnet ner och det åskar, men vi är hemma. Vi har haft en toppenhelg med bara sol och otrolig värme. Efter en hel del regn och kyla, så blev det istället sol och värme en hel långhelg.
Vi var på plats i Svenljunga och årets Internationella HDCS-träff vid tiotiden på fredag förmiddag. Vi parkerad hojarna och av med skinnkläderna sen fick vi upp tälten på fotbollsplan där det redan var fullt med tält. Ordnade till i tältet med nya madrassen, vilket blev jättebra. Ingen konst att tälta när man kan ligga så skönt. Och vi var inte ensamma om att ha en sådan madrass och en sådan pump. Det pumpades lite var stans. Det som inte redan införskaffat en sådan pump kommer säkerligen att ha gjort det till nästa säsong. Det var himla käckt oxå att kunna suga ur luften när madrassen skulle läggas ihop. Det är inte så lätt att få ur att luft annars och det är bra om man kan få ihop madrassen till så liten som möjligt.

Vi tittade på nytt tält. Till nästa säsong blir det ett Milleniumtält från HD-camp. Visserligen duger väl vårt tält, men det är inte ståhöjd i det, så det blir lite kramp. Ska man ut och campa, då ska man bo bra.

Vi har i varje fall haft en trevlig helg med mycket muller, go mat och dricka, trevliga grannar. Framför allt så fanns det gott om toaletter och duschar, som det dessutom var bra ordning på. Det finns väl inget värre än när de blir äckliga. Bajamajor är ju så trist, speciellt efter ett par dagar när de inte städats, men här gick några runt och städade hela tiden. Jag hittade dessutom en byggnad med 6 st. toaletter som det aldrig var någon särskild kö på.

I HDCS finns alla möjliga människor. Allt ifrån unga människor upp till äldre. Flest personer i övre medelåldern. Själv känner jag mig ganska ung i sällskapet. Förra HDCS-träffen vi var på så hörde vi ett gäng som satt och snackade....... sjukdomar. Även om det blir en hel del fylla, så ser man inte nåt särskilt med bråk. Det är helt enkelt en gemytlig stämning.

På fredag-kvällen spelade Rydell&Quick, faktiskt deras första spelning på en HDCS-träff. Lite högt ljud, men de är ju grymma. Stämning på hög nivå. Me like! På lördagen spelade Eva Eastwood. Inte riktigt min idol, men godkänd. Hell Moppers åkte runt och spelade på området. Där var det tryck vill jag lova. Det var linedance både på fredagen och lördagen. På fredagen fick man vara med, men på lördagen var det ren uppvisning. Jag hängde med i ett hörn i varje fall. På lördagen kom ju brorsan och hans sambo och camperade bredvid oss i tältet som vi satt upp för dem redan på fredagen.

Det var ett jämt muller på campingen. Det gasades med hojarna, sen var det snarkningarna och sist men inte minst väderspänningarna. Det är ju ganska lyhört i tält. På lördagen gick jag och K och la oss lite tidigare än gubbsen, men när Ingemar kom och la sig så började vi gapflabba. Det mullrade runtom i varje tält.

Hemvägen gick över Borås -Alingsås. Vi stannade vid Gula Villan i Brålanda och tog en kaffe och våffla. Det hade regnat när vi kom dit så det vart blött på vägen. Vi klarade oss nästan hela vägen hem utan regn uppifrån. Det var lite regnvåta väga på sina ställen, men sista biten kom det väl 20 droppar. När vi väl parkerat in i garaget, så började det ösregna. Vi kunde bara konstatera att vi haft ett sagolikt väder. 85 mil blev det den här helgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar