tisdag 30 juni 2009

Migränskolan 7

I början på 2008 fick vi veta att att Migränskolan skulle fortsätta sin verksamhet på Hjälmslund med Bjarne, Britt, Samuel mm och endast där. De skulle inte delta i de sista träffarna på Sommarsol. Lite lätt panik utbröt i "Josefgruppen". Vi ville inte åka till Sommarsol om inte "vårt" team skulle vara där. Vad göra? Vi mailade varandra och kom fram till att vi skulle försöka få komma till Hjälmslund för sista återträffen. Vi visste att vi var välkomna. Vi mailade till Sommarsol och förklarade hur vi kände.

De förstod oss som tur var och vi blev flyttade till nya Migränskolan och Hjälmslund. Vi skulle få tillbringa sista återträffen på grevens herrgård. Vi var minst sagt lyckliga.

Fortsättning följer......

måndag 29 juni 2009

Inte mycket gjort

Nu är det så varmt att man inte orkar göra så värst mycket. Men jag har åkte med Freddan till tandläkaren, sen åkte vi direkt till Arvika så jag äntligen kunde ta de där kortet så jag kan få nytt körkort. Vi skulle handlat, men vi orkade inte utan åkte direkt hem. Vi fixade lite skugga till Krut i hundgården. Det blir ju bara sol där på eftermiddagen och det blir på tok för varmt. Även om han kan gå in och lägga sig så blir det varmt där oxå. Det fläktar ju inte där inne heller. Men nu har han desto mer skugga ute.

Anställningsbeviset kom idag, så nu har jag ett års arbeta framöver klart. Jag har ju inte varit så ivrig på att söka något annat utan hoppades få fortsätta med mina små jusseliner. Nu ska vi tampas ett år till. Det är 80% i klassen. Ordinarie kommer in 20%. Detta kommer nog att bli jättebra med tanke på min migrän. Jag har ju jobbat på tok för mycket. Nu ser jag fram emot att göra ett jättebra jobb och samarbeta med ordinarie lärare och parallellklassläraren. Det ska bli sååå kul.

söndag 28 juni 2009

Liten semestertripp

Det blev så härligt som jag tänkt mig. Bara roligt och slappt. Vi åkte vid fyra-tiden i fredags från Mon och stannade i Årjäng för att hämta upp S. Sen var det raka spåret ner till Strömstad via Örje och Halden, som är den snabbaste vägen. Var framme vid 19-tiden och åkte direkt till Strömstad camping där vi bokat stuga. I stugan var det potthett .

Vi korkade upp vinflaskan och satt på verandan en stund. Sen var vi så hungriga att vi gick ner på stan. Det är gångavstånd in till centrum. Därför är Strömstad camping bra. Man slipper passa busstider.

Vi gick till restaurangen i parken och käkade god mat. Klockan hade hunnit bli 21.30, men det var så varmt, så vi satt på uteserveringen. Trevlig personal är det där oxå.
Jag åt quesadillas, som är kyckling i tortillabröd med gucamole och sallad. Jättemumsigt!

Sen gick vi en sväng runt Laholmen innan vi tillbaka till stugan. Det var givetvis fortfarande dövarmt i stugan, men vi öppnade på vid gavel och satt på verandan en stund. Vi kom i säng vid ett-tiden och då fick fönstrena stå uppe annars hade vi nog fått värmeslag.
Lördagen började lugnt. Vi gick ner på stan och käkade frukost på Kaffedoppet. Eftersom inte säsongen egentligen börjar förrän nästa helg hade de ingen direkt frukost, mer än att man kunde köpa youghurt och mackor. Juice, kaffe och the fanns ju oxå. Så vi blev mätta och belåtna. Sen fortsatte vi ut på stan. Vi delade på oss, så jag och I gick vår väg och Ingemar och S gick sin väg. Det var lugnast så. Vi gick till Lindex bl.a och jag kunde ju inte låta bli utan hittade ett par blusar.
Innan vi gick tillbaka till stugan åt vi pizza på Simon's.

Eftermiddagen tillbringade vi några timmar på badstranden och skuggade. Så här ser det ut när man ligger i skuggan under en ek.

Ingen badade för S hade badat på morgonen och han sa att det var iskallt. Men det var skönt att bara ligga i skuggan och slappa. Vi gick upp till stugan och åt för dagen färska räkor, aioli och frallor innan vi hoppade i duschen och ner på stan för att göra den osäker. Vi hade pratat om att åka ut till Furholmen, så vi stegade till bryggan i södra hamnen för att kliva på båten som skulle gå vid åtta-tiden. Båten som tog oss till Furholmen hette Birgit. Kortet på henne är tagit utifrån Furholmen med Strömstad i bakgrunden.

Vi åt middagsbuffé som bestod av grillat och olika sallader. Mumsigt värre! Vi satt på klipporna en stund och studerade solnedgång och fåglar. En av fåglarna var väldigt till att tala om att han fanns. Han hade även en dama som flög omkring. Har inte kollat upp vad det är för en fågel, men de vara fina att se på i alla fall.

Vi åkte en annan båt hem som tog oss via Lagunen. Det var trevligt i solnedgången.


På söndag städade vi stugan och åkte ner till Kaffedoppet för att äta frukost. Sen åkte vi till Capri för att lapa lite sol. Jag tog årets första dopp och jag ljuger om jag säger att det var varmt, men det gick an att bada när man väl doppat sig.
Innan vi åkte hem åkte vi in till Strömstad igen och åt på Kino's som numer finns i Strömstads stationshus. Det var gott! Kan vi varmt rekommendera. Strax efter sju var vi hemma i Vängse igen.

fredag 26 juni 2009

Sommarn håller i sig

Det ser ut som att det ska vara sommar den kommande helgen i alla fall. Jag längtar till kusten och saltvatten. Det luktar gott vid havet. Speciellt där det finns klippor. Långa sandstränder är ju oxå härligt, men det kan gärna lukta gammal tång och det är inte lika trevligt.

Vi har pratat om att åka ut till Alaska om det är fint väder, så det ser ut som att vi kommer att ligga på klipporna ute på Alaska imorn. Trevligt! Sen har vi inte planerat så mycket, men det är inte många timmar till vi ska åka nu. Vi ska ha en liten stuga utan kök, så det blir ingen matlagning eller disk den här helgen. Tablettern är packade. För här ska ingen migrän få förstöra min helg i Strömstad.

Nästa vecka har de sagt att det ska vara tropisk värme i Norge och vi som bor så nära kan väl räkna med lite värme här oxå. "Tropisk värme är det när dygnstemperaturen inte understiger 20 grader".

torsdag 25 juni 2009

Porslinsbröllop och sommarvärme

Den 23:e var det 20 år sedan midsommarafton 1989. Då gifte vi oss... jag och Ingemar. Men hur firar man porslinsbröllop. Jag har aldrig hört någon som gjort nåt stort av det. Det är silver- och guldbröllop som firas. På midsommarafton fick iaf Ingemar en biljett till Alan Jacksons konsert i Eskilstuna den 14 augusti. Jag ska ju givetvis med. Annars firade vi inget särskilt. Den 23:e som är den egentliga dagen enligt datum fick jag blommor på sängen av Ingemar som han varit ute och plockat innan han åkte till jobbet. Det tycker jag är romantiskt.


Men hur är det då att ha varit gift så länge. Det är väl som livet mest. Det har sin uppgångar och nergångar, men i huvudsak är det bra. Det är som min mamma säger "den som säger att de inte haft problem ljuger". Det roliga när man varit tillsammans så länge är ju att man känner varandra utan och innan. Något som händer ganska ofta är att när den ena tänker något så dröjer det inte länge innan den andre säger det. Dagen för bröllopsdagen så tittade vi på Allsång på Skansen av någon underlig anledning. Det var väl inget annat att se kan jag tro. I alla fall så var det med en tjej som jag aldrig varken sett eller hört förut. Hon sjöng en sång och jag tänkte för mig själv att hon hade en countryröst. När sen Ingemar sa det samma som jag tänkt efter nån minut, så tittade jag bara på honom och han sa - jag vet. Det här händer faktiskt ganska ofta och vi blir ganska fulla i skratt.

Sommarn har kommit nu. Fast man är ju skeptisk eftersom man av erfarenhet vet att det kan gå över lika snabbt. Men vi ska i alla fall åka till Strömstad till helgen och det ska bli kul. Vi har hyrt en liten stuga ihop med goa vänner, som vi har åkt till Strömstad med i många år. Så nu längtar jag till imorn.

lördag 20 juni 2009

Fototur

En liten tur runt huset och ner till bäcken. Måste ta med stativet nästa gång.









torsdag 18 juni 2009

Borde gå en fotokurs

Istället för att åka till Paris köpte vi en ny kamera. Det blev en systemkamera Canon EOS 450. Så nu vill/bör jag gå en fotokurs för att lära mig alla finesser för att ta så bra kort som möjligt. Tog lite kort när vi var ute å gick idag och här är de.

Dyrt

Det är inte så länge sedan högkostnadskortet på Apoteket var nollat. Så idag när jag hämtade medicin blev väldigt dyrt. En paket med Almogran (9 st) och en paket med Relpax gick på över 900 kronor, ugha. Nästa gång blir det inte så dyrt. För det blir ju lite rabatt efterhand och snart är jag upp i 1800 kronor och det kostar inget fram till april så länge högkostnaden gäller. Fast det kanske blir andra bullar nu när Apoteket privatiseras. Den som lever får se.

En massa måsten

Sommarlovet har börjat, men inte är man ledig för det. Först och främst borde jag ta tag i att ta nytt kort till körkortet. Det är dax att förnya det. Tycker inte att det är så länge sedan sist, men det har visst gått tio år. Sedan är det tandläkarn eller tanshygienisten rättare sagt. Tandläkarn behövde jag ju inte träffa i år. Yeeiiha! Men lite tandsten och sånt där skräp ska ju bort.

I går var jag i stan, men glömde att gå på Apoteket och jag bara måste hämta mediciner. Brukar bunkra upp med ett lager, så jag inte blir utan, men det har jag inte haft tid med, så nu står jag utan och det går inte inför en helg. Det vågar jag inte. Speciellt inte med vetskapen om att jag haft migrän i flera dagar. Jag har provat utan mediciner ett par dagar, men man orkar ju inte hur mycket som helst. Och att fördärva midsommarhelgen helt och hållet vill jag inte riskera.

Jag och Ingemar har varit gifta i 20 år den här midsommaraftonen. Egentligen är det den 23:e, men det var ju midsommarafton då, så vi får väl fira det på midsommarafton iaf. Det var jättefint väder för 20 år sedan, men det ser inte ut som att det ska bli så särskilt fint väder imorn. Väderutsikterna är dåliga så att säga, men fira kan vi ju göra ändå.

söndag 14 juni 2009

Jävligt jävligt jävligt

Migrän är så jävla jävligt

lördag 13 juni 2009

Studentvecka

Nu är studentveckan nästan över. I varje fall för min del... om man inte räknar in körning. Veckan har varit ganska lugn ändå. Freddan var bara i skolan på tisdagen och då för att få information om studentdagen. På torsdagen körde han till skolan själv. Jag var ledig den dagen för att förbereda här hemma. Vi skulle ha tjälknöl och potatissallad och andra sallader. Tjälknölen var en älgstek som varit i ugnen under natten.



Tårtor beställde jag från kondiset. Det blev lila tårtor med både sockerkaka och maräng i och med lila marsipan på. Jättegott!

Studenten fick ett bra slutbetyg även om allting kan bli bättre. Nu är det militärtjänsten som väntar här näst.

Själv har jag jobbat sista dagen på mitt vik, men hoppas givetvis på fortsättning. Inget är klart än, men hoppas kan man ju. Fast först ska jag vara ledig och hämta nya krafter. Även om jag haft mycket migrän så har det fungerat bra att jobba. Fast jag borde inte jobba heltid, det är en sak som är säker. Häromdagen fick jag ett migränanfall som hette duga. Jag har haft så vid några tillfällen förut. Det börjar med att jag inget ser när jag ska läsa. Det blir som en svart fläck rakt fram och det är omöjligt att tyda vad det står. Samtidigt så fladdrar det vid sidorna som om man tittar i vatten och så blir jag yr och mår illa. Inte långt därefter så kommer smärtan. Vid dessa tillfällen räcker det inte med en tablett. Det får bli några naproxen oxå för att hjälpa och så får jag snällt gå och lägga mig. Efter dessa anfall så känner jag mig ganska mörbultad.

Det har nu varit några regniga dagar, så nu längtar jag efter sol och värme. Imorgon åker halva styrkan på jobbet till Paris, men jag beslutade mig till slut för att stanna hemma. Paris finns kvar.

måndag 8 juni 2009

Huskatten

Tog bilder på katten när hon poserade. Det är inte så ofta man kan få några bra bilder på henne. Hon heter Tigris och har bott hos oss i sju år. En bestämd dam som fått många kattungar. Numer är hon steriliserad och har fått lite hull på kroppen. Förut var hon som ett benrangel.




Lite blombilder blev det också.



söndag 7 juni 2009

Oj oj oj...

... vad trött jag är. Börjar bli ordentligt sliten känner jag. Fast nu är det inte långt kvar till återhämtning. En veckas jobb till och sen ledigt. Jag har inget klart inför hösten än, men det ordnar sig säkert. Har iaf bestämt mig för att inte åka med till Paris. Det får väl bli någon annan gång.

Nu har vi varit på det där 50-årskalaset och det var gôrskoj. Mycket sång och skratt och all den goda maten. Fast själva 50-årsdagen är inte förrän idag, så vi var där inatt och väckte dem och sjöng och sköt med äppelkanonen.



På detta fat fanns kalkon, grillat fläskkött, rostbiff och frukt. Till detta var potatissallad, vanlig sallad, bröd och ost. Jättemumsigt!

Här är ett av fyra Lasse Åberg-glas i olika motiv, som 50-åringen fick av oss. Han fick även en biljett till Ullevi den 28 december då Frölunda ska möta Färjestad i ett försök att slå publikrekord från 1962. Alltså en ishockeymatch. Jaa, allt går att genomföra om bara viljan finns.

Var ute och fotade lite blandat igår. Vill ha en systemkamera!!!!










torsdag 4 juni 2009

Linedance

Igår hade vi "bara" träning och möte. Kursen var ju slut förra veckan, så vi bestämde att vi skulle dansa lite och planera. Vi dansade Fairytale och så gav vi oss på Poker Face. Den var oxå kul, även om den inte slår Fairytale på långa vägar. Till hösten skall vi försöka ha nybörjarkurs igen. Det vill vi gärna, men vi ska ju hinna med oxå. Och vi vill ju inte slita ut oss. Då är det lätt att man tröttnar. Idag fick jag betala med migrän. Typsikt!

Det har varit slitigt över huvud taget det sista, men snart är det lov. Har lite svårt att bestämma om jag ska ta chansen att åka med till Paris eller ej. Dilemma!