måndag 31 augusti 2009

Migrän

Ja, den här veckan startade ju bra. Jag vaknade utan värk i huvudet, men i övrigt värkte det. Detta övergick till migrän efter ett par timmar. Kände att det blev en sådan där skarp smärta, vilket inte var så trevligt med tanke på att jag var på jobbet. Jag fick ju ta en tablett efter ett tag och som tur var så började den att verka efter en liten stund. Annars hade nog dagen inte blivit rolig. Jag fick oxå se att det är dags att fylla på tablettförrådet.

Jag är ju inte så pigg på att gå hemifrån utan tabletterna. För då kommer migränen som ett brev på posten. Eller förresten... de kommer ju inte så fort längre..... det kallas ju inte snigelpost för inte. .... kanske närmare bestämt som ett mail i cyberspace. Snabbt som ögat med andra ord.

Dagen har i övrigt varit en bra dag, vilket jag hade bestämt mig för i förväg. Konstigt vad det kan påverka en. Vilken skillnad det gör när man har bestämt sig för att det ska bli bra.

I morgon ska oxå bli en bra dag.

söndag 30 augusti 2009

Söndag morgon

Ingemar berättade att han sett en del kantareller i närheten när han var ute med Krut på lördagen. Han hade även sett ett annat ställe, som jag inte hittat. Så vi gick ut en sväng efter morgonkaffet med varsin spann. Vi tog inte med Krut för vi skulle ju inte så långt och det är bara jobbigt att ha honom uppe i svampen. Det var mer svamp än vi räknat med. Jag kom på ett annat ställe som vi inte undersökt i år än. Det stället hittade Frederick första gången. Han var väl ca 6 år och kom springande från skoggläntan med tröjan full i svamp. Han sa, "Jag vet inte om det är kantareller", men det var det. Han hade ju varit med några gånger i skogen, så egentligen visste han. Men det är bra att vara försiktig. Där fanns det iaf kantareller och dem plockade vi givetvis. Vi fick ihop 10 liter på en liten stund. De ligger nu och väntar på att jag ska rensa dem.

Krut var så missnöjd med att inte få gå med till skogen, så vi tog med honom till bäcken en sväng. Det gillade han. Ingemar släppte honom och han sprang omkring. Bäcken var väldigt spännande. Jag har väl berättat om när han gräver i hundgården, om hur kul han tycker det är att "flytta" vatten? Annars står det nog om det på hans hemsida. http://www.kruthunden.se/


Här har vi Vängsebäcken som gränsar till vår mark. Experimenterade med kameran lite och fick till lite mjölkiga bilder. Ska ner igen och ta stativet med. Det kan nog bli häftiga bilder. Dessa blev lite ljusa, så jag får fortsätta med experimenten.







tisdag 25 augusti 2009

Ha ha ha, jag skrattar ihjäl mig

När jag jobbar har jag inte på ljudet på min mobil, så det är inte alltid jag märker att det ringt eller kommit sms. Idag när jag slutat jobbet fick jag se att det kommit två sms från Irs. Jag öppnade det första och fick se att det stod "Jag har sett nakenbilder på dig på nätet" Va!!! tänkte jag.... det kan ju inte stämma. Jag skyndade mig att öppna det andra för att se någon slags förklaring. Där stod det att man skulle scrolla neråt i det första, vilket jag gjorde. Där stod det "En smart person läser hela smset. Skicka detta vidare till alla i din adressbok och se alla roliga reaktioner". Jag fick mig ett gott skratt iaf.

Sen kunde jag ju inte låta bli utan att skicka vidare detta och jädrans vilka reaktioner. De allra flesta hade inte scrollat net utan reagerade tvärsnabbt. Det plingade hela tiden i min mobil. Så roligt har jag inte haft, på vägen hem från jobbet, förut.

söndag 23 augusti 2009

Välkomst-partaj

Ja, så var hon hemma. Vi hade ett litet välkomst-kalas igår. Vi blev 19 stycken. Höjdpunkten var ju tjejgänget som hållt ihop sen grundskolan. Det blev ett tjatter utan dess like, men roligt var det. Freddan och Lisa var oxå hemma, så hela familjen var samlad.

Catrin klädde upp sig i sin fina yukata - en sommarkimono - och hade de fina smyckena som Yuki - värdmamman - hade gjort till Catrin. Förra året innan Catrin skulle åka var 5/6 av tjejgänget samlat, nu var alla med. Vi tog kort i soffan då, vilket vi även gjorde nu. Där blev de sedan sittande och skrattade och hade kul. Vi andra satt och tittade på dem och skrattade vi med. En mycket rolig kväll.

Vi åt smörgåstårta, som Catrin hade beställt.

Och fruktsallad med choklad, bär och grädde/vaniljsås.





onsdag 19 augusti 2009

Catrin

Nu är Catrin på väg hem. Hon åkte från Hong Kong imorse kl. 08.30 lokal tid och är nu i London där hon inväntar planet hem. Planet landar på Gardemoen i Oslo 20.10. Då ska vi stå där och ta emot henne. Hon åkte från Japan den 11 augusti och har varit på Taiwan och i Hong kong och hälsat på vänner. Men nu är hon alltså på väg hem. Jag har verkligen haft svårt att koncentrera mig idag.

Det är ett år sedan hon åkte iväg och jisses vad jag grinade då. Jag är ju givetvis jätteglad att hon tog den här chansen och åkte iväg, men det var ett känslomässigt kaos. Men nu är det inte många timmar kvar innan hon är hemma igen. I höst blir det studier i Göteborg igen och sen vet vi inte vart det bär hän.

Här är ett kort på henne, som Pangpang tog imorse, när hon checkar in på flygplatsen i Hong Kong.


lördag 15 augusti 2009

Alan Jackson

Jag bokade ju biljetter i juni till Alan Jacksons konsert i Eskilstuna för att överraska Ingemar. Konserten var igår. Wow säger bara.... känner mig oerhört priviligerad som sett och hört den här mannen "in real". Så himla bra! Förband var Refreshments och Jill Johnson. De var ju oxå bra, men när väl Alan äntrade scenen var lyckan total. Han började med Gone Country och sedan radade han upp den ena efter den andra med bara bra låtar. Nu är ju det inte svårt eftersom övervägande av alla hans låtar är fantastiskt bra.



Han höll på i 1 h 15 m, men kom givetvis in igen på begäran och drog ett par låtar till. Det var med en viss salighet vi lämnade Sundbyholms travbana. Lyckliga efter att få uppleva detta styrde vi hemåt och landade i sängen kl. 03.00.

Första vckan avklarad

Kul att börja arbeta igen efter ett långt sommarlov. Fast visst är det skönt att vara ledig. Nu är det i alla fall full fart på jobbet. Mycket som ska planeras och ordnas med. Böcker ska kollas, möbler ska placeras om eftersom jag får några till elever. Och alla dessa planer. Diskrimineringslagen ska planeras, likabehandlingplan ska arbetas fram. Planer, planer, planer.... och jag som flyttade ifrån flygplatsen.... Nä skämt åtdsido, det är bra med tydliga normer, men hur ska vi hinna med att undervisa????

måndag 10 augusti 2009

Vilken tur vi haft

Nu öser regnet ner och det åskar, men vi är hemma. Vi har haft en toppenhelg med bara sol och otrolig värme. Efter en hel del regn och kyla, så blev det istället sol och värme en hel långhelg.
Vi var på plats i Svenljunga och årets Internationella HDCS-träff vid tiotiden på fredag förmiddag. Vi parkerad hojarna och av med skinnkläderna sen fick vi upp tälten på fotbollsplan där det redan var fullt med tält. Ordnade till i tältet med nya madrassen, vilket blev jättebra. Ingen konst att tälta när man kan ligga så skönt. Och vi var inte ensamma om att ha en sådan madrass och en sådan pump. Det pumpades lite var stans. Det som inte redan införskaffat en sådan pump kommer säkerligen att ha gjort det till nästa säsong. Det var himla käckt oxå att kunna suga ur luften när madrassen skulle läggas ihop. Det är inte så lätt att få ur att luft annars och det är bra om man kan få ihop madrassen till så liten som möjligt.

Vi tittade på nytt tält. Till nästa säsong blir det ett Milleniumtält från HD-camp. Visserligen duger väl vårt tält, men det är inte ståhöjd i det, så det blir lite kramp. Ska man ut och campa, då ska man bo bra.

Vi har i varje fall haft en trevlig helg med mycket muller, go mat och dricka, trevliga grannar. Framför allt så fanns det gott om toaletter och duschar, som det dessutom var bra ordning på. Det finns väl inget värre än när de blir äckliga. Bajamajor är ju så trist, speciellt efter ett par dagar när de inte städats, men här gick några runt och städade hela tiden. Jag hittade dessutom en byggnad med 6 st. toaletter som det aldrig var någon särskild kö på.

I HDCS finns alla möjliga människor. Allt ifrån unga människor upp till äldre. Flest personer i övre medelåldern. Själv känner jag mig ganska ung i sällskapet. Förra HDCS-träffen vi var på så hörde vi ett gäng som satt och snackade....... sjukdomar. Även om det blir en hel del fylla, så ser man inte nåt särskilt med bråk. Det är helt enkelt en gemytlig stämning.

På fredag-kvällen spelade Rydell&Quick, faktiskt deras första spelning på en HDCS-träff. Lite högt ljud, men de är ju grymma. Stämning på hög nivå. Me like! På lördagen spelade Eva Eastwood. Inte riktigt min idol, men godkänd. Hell Moppers åkte runt och spelade på området. Där var det tryck vill jag lova. Det var linedance både på fredagen och lördagen. På fredagen fick man vara med, men på lördagen var det ren uppvisning. Jag hängde med i ett hörn i varje fall. På lördagen kom ju brorsan och hans sambo och camperade bredvid oss i tältet som vi satt upp för dem redan på fredagen.

Det var ett jämt muller på campingen. Det gasades med hojarna, sen var det snarkningarna och sist men inte minst väderspänningarna. Det är ju ganska lyhört i tält. På lördagen gick jag och K och la oss lite tidigare än gubbsen, men när Ingemar kom och la sig så började vi gapflabba. Det mullrade runtom i varje tält.

Hemvägen gick över Borås -Alingsås. Vi stannade vid Gula Villan i Brålanda och tog en kaffe och våffla. Det hade regnat när vi kom dit så det vart blött på vägen. Vi klarade oss nästan hela vägen hem utan regn uppifrån. Det var lite regnvåta väga på sina ställen, men sista biten kom det väl 20 droppar. När vi väl parkerat in i garaget, så började det ösregna. Vi kunde bara konstatera att vi haft ett sagolikt väder. 85 mil blev det den här helgen.

torsdag 6 augusti 2009

Fullmåne

Nu sitter jag här och tittar på fullmånen samtidigt som jag skriver. Vi har tagit oss 30 mil närmare Svenljunga och årets HDCS Internationella träff. Det tog fyra timmar att köra till första stoppet och det känns i kroppen kan jag lova. Nu blir det en helg i tält, så vi håller tummarna för uppehåll.

onsdag 5 augusti 2009

Hojväder

Idag tog vi en efterlängtad hojtur. Det har ju bara varit regnväder sen Ingemar gick på semester eller så har vi varit iväg på annat. Idag var det sol och dessutom från en nästan molnfri himmel. Kan det bli bättre? Vi krånglade på oss alla kläder (ingen har väl sagt att det är lätt att vara knutte med alla dessa kläder och skydd) och åkte till Arvika. Vi mötte några andra knuttar som var ute och åkte och som brukligt så hejar man på varandra. Plötsligt mötte vi en mcpolis. Vi hejade inte och han hejade inte heller. Märkligt fenomen!

Redo för en, långtur packar jag det sista imorn. Det är ju inte bara det jag ska ha med utan man får ju se till att det finns mat hemma till lilleman när han kommer hem från Skövde. Han kommer nog att sova hela helgen tror jag.

Catrin har startat hemresan. Hon åkte från Akita igår och fick skjuts av sin värdmamma till tåget. Hon har ju ressällskap så detta kommer nog med all säkerhet att bli kul. Nu är de i Tokyo och ska göra den stan. Kompisarna åker till Sverige den 9:e och Catrin åker vidare till Taiwan den 11:e och sedan vidare till Hong Kong för att hälsa på vänner som hon träffat i Akita. Till sist åker hon den sista biten till Sverige via London den 19:e och landar på Gardemoen. Då kommer vi att stå där och ta emot henne. Vi längtar jättemycket efter henne allihop. Freddan kommer ju inte att vara hemma och ta emot henne den dagen hon kommer, men Lisa blir säkert med och möter henne. Jag och Ingemar träffade ju Catrin i april, men syskonen har ju inte träffat henne sen hon åkte den 20 augusti förra året. Vi längtar allihop!!!!

Skåne

Jag och Ingemar åkte till Skåne och Hjälmslund i måndags. Jag skulle träffa doktor Frejvall för att få lite ordning på huvudvärk och värk i övrigt. Migrän har jag ju haft i många år och även fått behandling för, men den andra värken har ju varit lite diffus. Med stor sannolikhet EDS tror Frejvall. Ja ja, ska prova en ny medicin som ska få mig att sova vid rätt tillfälle, så får vi se om jag kan lägga om mina rutiner, vilket är meningen. För när man inte får sovit ordentligt blir så mycket annat bara skrutt.

Det var himla kul att träffa Britt, Samuel, Bjarne, Ulf... och Samuels.... familj som är på gång att flytta utomlands ett år. Samuel ska skriva en bok om migrän. Det tycker jag han gör rätt i. Han har ju en gedigen kunskap och kunskapskälla i Britt och Bjarne. Den boken ska jag köpa när den är klar och Samuel ska få skriva i den.

När vi åkte hem från Skåne mötte vi hela kolonnen med U2:s scen. Det var många långtradare kan jag lova. Det tog väl ca 20 långtradare innan vi kom på att det var den väldiga scenen som vi mötte. Vi var tyvärr inte på Ullevi, men vi har sett scenen i alla fall.