fredag 30 januari 2009

Så ihärdig

Jag har varit ihärdig med bloggandet nu. Skriver visst var och varannan dag. Är väl inne i ett stim. Ibland är det så, men det brukar lugna sig i perioder. Kan ändå vara skönt att bara skriva. Det har blivit en hel del migränrapport har jag märkt.

Mådde illa och hade skitont i huvudet imorse när jag vaknade. Trodde faktiskt på allvar att det var magsjuka som var på gång. Huvudet gjorde ont på ett annorlunda sätt. Jag släpade mig upp och åkte till jobbet. Förvarnade ungarna om att jag inte var helt pigg. Jag har ju haft en hel del migrän det sista, men det kändes inte som vanlig migrän, så jag tog ingen tablett. Tänkte att jag skulle klara detta ändå eftersom jag inte trodde att det var migrän utan hade med magsjuka att göra. Jag genomled dagen och skickade hem ungarna lite tidigare och åkte hem.

Efter en stund hemma kunde jag inte låta bli att ta en tablett och gick sen och la mig. Och vips hade huvudvärken, som med stor sannolikhet ändå var migrän, försvunnit. Så nu sitter jag här och mår himla bra igen. Denna här helgen som ligger framför ska jag bara ta det lugnt. Kanske baka lite. Åka en sväng till köpcentret med guben och så ska jag läsa min bok av Liza Marklund. Den är väldigt spännande. Vi ska visst laga nån portergryta oxå har guben bestämt. Det är mysigt att greja tillsammans i köket. Det blir väl nån blogg om det kan jag tro. Men ikväll ska vi se på Let's Dance.

torsdag 29 januari 2009

Bara en dag kvar till helg

Idag glömde jag mobilen och det gick görbra, men det är så konstigt att det alltid ska ringa folk när man inte har den med. En av ungarna sa till mig att jag glömt mobilen hemma idag. Första tanken var: hur kan han veta det? Men hans mamma hade försökt ringa mig, så därför visste han.

Idag vaknade jag utan migrän. I var hemma idag med. Han har fortfarande ont i magen och mår illa. Det går ju magsjuka lite varstans nu och jag har själv börjat må illa. Hoppas verkligen jag klarar mig.

Vi har annars varit i stan och städat det allra sista i lägenheten. Ska man fuskstäda så ska man göra det så att det inte syns. Jag lärde mig fuskstädning när jag städade på ett sjukhus för 100 år sedan. Man kan räkna med att hyresvärden drar fram spisen det första de gör och har man inte städat där så drar de fram kylen oxå och så åker man på påbackning. Får nog lära sonen ett å annat knep förstår jag. Fast man vill ju inte lämna nån lort efter sig i onödan heller.

Kvällen har gått åt till att slappa, men nu ska jag gå och lägga mig. Bäst att ta med en spann tror jag.

onsdag 28 januari 2009

Ha ha

Imorse satte jag mina goa ungar i skräck. De fick helt oväntat ett prov i läsförståelse. Oj oj oj, vad det gnälldes. Meningar som "det här har du inget sagt om", "vi som har så mycket läxor" m.m. Man kan bara skratta åt det. När de fick klart för sig att det bara var ett träningstest, så blev det lite lugnare och det var helt tyst i klassrummet en bra stund. Det var en härlig känsla. Då tänkte jag att det kan ju faktiskt vara tyst, men måste de ha prov för att det ska vara tyst? Hm...

Slutade lite tidigare idag, men blev kvar en stund längre iaf. En del är skönt att få gjort på jobbet, så jag slipper ta med det hem. Sen var det raka vägen hem och laga middag. I var hemma för magont. Kanske magsjuka på gång. Han ser ganska blek ut faktiskt. Vi får se imorn om det är bättre. Sen var det att åka till lokalen för lite linedanceträning. Jag och 8 träffades och försökte klura ut några danser som vi lärt oss hos HL. När övriga gängen kom trampade vi in Country Roads och Travelin' Music. Det gick ganska bra faktiskt. Nu känns det i foten att jag dansat iaf, men det är ju så himla kul, så en del smällar får man ta.

Men nu ska jag gå och lägga mig och läsa Livstid av Liza Marklund. Har inte läst många skönlitterära böcker de senaste åren, så det var riktigt roligt att fastna i en bok. Hon skriver ju ganska fängslande. Det tråkiga är att numer ser jag Helena Bergström framför mig när jag läser om Annika Bengtzon. Ja ja, det kunde varit värre.

tisdag 27 januari 2009

Migränfri nästan hela dagen

Migränen höll sig borta ända till jag kom hem. Så det finns hopp om att den är på väg att fasa ut. Kan bara hoppas att jag får några fria dagar så att jag kan andas lite frisk luft. Jag har märkt att när jag vaknar med migrän, så andas jag ytterst små andetag, vilket då medverkar att syreintaget blir minimalt, vilket i sin tur ökar på smärtan. Alltså måste jag börja andas ordentligt.

måndag 26 januari 2009

Måndag

Jo det blev en del bak igår. Bakade både kakebröd och gluten- o laktosfritt bröd och muffins. Känner mig riktigt nöjd faktiskt. Migrän förstås, men inte värre än att det gått hyfsat bra.

Idag vaknade jag utan migrän. Kors i taket! Det är inte klokt när det gått så långt. Jag har nu kommit in i en fas med mer dagar med migrän än tvärtom. Jag behöver nog stanna till. Men jag trivs ju så himla bra med mitt jobb. Tyvärr höll ju inte dagen sig till att bli migränfri utan migränen kom smygande mot eftermiddagen. Tog ingen tablett förrän jag kom hem, vilket blev en liten pers. I hade stekt ryggbiff och det var väldans gott. Jag tog en tablett och migränen började sakta men säkert suddas bort. Jag vet att det bara är smärtan som försvinner, men den känslan när värken planar ut är en härlig känsla. Man börjar kunna tänka klarare igen.

Ska försöka ta det lite lugnare, men det är ju så svårt. Har för mycket att tänka på. Tråkiga händelser som inte riktigt vill släppa. Men snart ska det väl ordna till sig. Nu har jag Japan-resan att se fram emot. Då ska jag och guben åka och hälsa på dotra. Det ska bli så roligt att träffa henne. Nu har vi ju inte träffat henne på över fem månader, så vi längtar ordentligt. Men fram till dess blir det att jobba. Ja, det är ju inte så långt kvar till sportlovet.

söndag 25 januari 2009

Söndag

Så var den här helgen inne på sista dagen. Tycker att helgerna rusar iväg fortare än nånsin. Fast veckorna går lika fort de. I fredags var vi ensamma hemma. Vi gjorde kebab på fläskfilé och det blev sååå gott. Vi satt framför tv:n och åt samtidigt som vi såg på Let's Dance. Detta har vi följt slaviskt sen Karl-Petter var med. I år är det många som är skitbra. Alling, Magnuss och Bagge är ju skitbra. Moje var också en favorit, men han vart ju sjuk. Fast hans ersättare Niclas går ju inte av för hackor precis. Det finns en del som man vill se länge, så det får väl bli några sms.

På lördagen var vi hos sonen och åt middag. Han tillbringare ju sin mesta tid hos flickvännen, så vi får åka dit för att träffa honom, men det är lika trevligt det. Efterrätten åt vi hos goa vänner. Vi var bara hemma och rastade hunden mellan. Vi hade tänkt att ta med oss honom, men lät honom vara hemma, vilket var dumt. För han blev missnöjd och gjorde slut på stolen som han börjat på tidigare i veckan.

Det snöade hela dagen igår, vräkte ner kan man säga. Sent på kvällen regnade det. Idag snöar det igen, men det är blöt snö. Blir inget trevligt inför morgondagen. Då kommer bollarna att yra i luften.

Nä, nu måste jag sätta igång med att baka.....

lördag 24 januari 2009

Det snöar

Nu snöar det igen. För vilken gång i ordningen den här vintern det är, vet jag inte. Det är mysigt när det snöar, men tråkigt när man vet att det förmodligen inte får ligga så länge. Det är trist på skolan oxå när det är snö. För ungarna kan inte följa de få regler som är. De får kasta snöboll på anvisat ställe, men det är väl inte tillräckligt roligt. Utan det ska kastas på andra ställen och gärna då lite extra hårt.

I o voffsen är i skogen igen, fast det måste vara besvärligt idag med all snön som yr. Snön kryper ju in överallt när det är så här.

Jag skypar med C och borde väl egentligen baka, men har migrän, så jag har inte rätta gaisten. Får väl göra det senare eller imorn kan jag tro. Ska ha fikat på måndag, så det är bäst om jag gör något gott att bjuda på. Det är alltid roligast om alla blir nöjda.

torsdag 22 januari 2009

Migrän

Detta helvete! Nu har det pågått över en vecka med några timmars uppehåll. Idag vaknade jag med värk på höger sida. Jag har noterat att det är värre när det sätter sig där. Det brukar börja på vänster sida i nacktrakten. Det är väl så att när det gått alldeles för långt så koncentrerar det sig till höger sida. Fast egentligen... vem vet? Tog mig knappt ur sängen idag iaf.

Var ju tvungen att ringa till jobbet för att ordna vikarie och det var inte det lättaste. Jag kan ju inte vara hemma hur som helst heller. Det sitter ju 26 ungar och väntar på att jag ska komma.... eller förresten... de skulle nog vara glada om de fick göra hur som helst en dag..... nä, kanske inte alla... eller inte ens de flesta. De flesta vill nog lära sig något.

Just nu känns det som en rejäl bakfylla och det är irriterande för det har ju inte ens varit fest.

tisdag 20 januari 2009

Snö

Först gnäller ungarna när de inte får kasta snöboll. Sedan när det är ok, då kastar de där det inte är tillåtet. Vad är det för fel på ungar?

söndag 18 januari 2009

Denna dag

Nu är även denna dag till ända. Ingen migrän idag. Skönt med fria dagar. Det händer ju tyvärr inte så ofta. Fast det kanske är bra att veta att man har ett huvud? Idag har jag iaf bakat bröd. Gjorde två omgångar, så det blev 24 kakor. Fast jag skickade med sonen 8 och om jag känner honom rätt så är de snart slut. Men nu har jag bestämt mig för att jag ska baka. Får väl se hur länge det håller. Men det är en skön avkoppling. Det går ju ganska lätt oxå. Det är bara när bröden är i ugnen som det är lite pass. Man kan inte gå långt för då bränner de.

Fått ett tips från C idag om vacker pianomusik. Här en länk till det. http://www.youtube.com/watch?v=rhN7SG-H-3k Har lovat mig själv att pianot ska vara stämt innan C kommer hem. Måste börja spela igen. Det är en härlig känsla. Fast det påminner mig om att jag ska lära mig spela banjo oxå. Det är mycket man vill lära sig, men hur ska man hinna allt?

Måste trampa in lite nya danser oxå. Imorn blir det linedance på jobbet.

Kylskåpet strejkade

Igår vaknade jag ju med migrän. I var i skogen med voffsen. Jag hade ju planerat sovmorgon, men fick ge upp. Det är ingen idé att försöka när huvudet spränger. Hasade mig ner och tog några tabletter och lite näring. Efter några timmar började jag fungera någotsånär. Tur att jag inte får sådana här anfall på veckorna. Det är inte så ofta nu för tiden som jag har så kraftiga anfall på morgonen, mest lagom. Jag kokade mig lite kaffe oxå fortfarande ovetande om vad som hänt.

När I kom hem sa han lite så där i förbifarten att vi måste tömma kylskåpet. O nej, tänkte jag. Varför måste han alltid komma med sådana lysande idéer när jag inte vill. Ja, vi var ju helt enkelt tvungna. Kylskåpet hade ju stoppat. Jaha, jag såg tusenlapparna flyga iväg, men sansade mig. Jag är ju ganska positiv egentligen, så jag började tänka att en rejäl rengöring både inne, under och bakom skulle göra susen. Oj vad mycket grejer man har i sitt kylskåp. Det märker man när man börjar plocka i det. Vi fick iaf ut grejerna och dragit fram kylskåpet... det var ju ett tag sedan... Städade och satte i kontakten igen och kylskåpet startade.... puh. Nu håller vi tummarna för att det ska fungera ett tag till. Vi köpte det för ..... 13 år sedan, så det kanske börjar bli till åren...

När vi ändå höll på så frostade vi av frysen oxå.

lördag 17 januari 2009

Helg igen

Ja, så var det helg igen och givetvis migrän. Tänk vad gôtt att vakna en dag utan migrän och man kan vända sig om och sova en stund till. Varför skall det alltid förstöras av den där jävla migränen? Det kan man undra.

söndag 11 januari 2009

Helg

När det är helg vill man ju hinna så mycket som möjligt, samtidigt som man helst inte vill göra något. Man vill ha sovmorgon samtidigt som man vill gå upp tidigt. Det är inte fint att sova länge, men gôtt. Nuförtiden är länge till halvtio. Då är samvetet i lagom dålig form. Då önskar jag att jag gått upp tidigt, men då är det ju för sent. Dilemma!

lördag 10 januari 2009

Ny blogg

Ja, så har man bytt bloggsida. Undrar varför egentligen? Jag blir aldrig nöjd. Måste se vad som är runt hörnet hela tiden. Det kanske inte blir så många som läser här, men det gör inte så mycket egentligen. Ska försöka förmedla vad som händer och sker. Kan ju vara bra för en själv om inte annat att gå tillbaka till för att se vad i helvete som hände. Fast man skriver väl bara det som är till fördel för en själv. Fast jag ska försöka vara så ärlig som möjligt. Det finns ju alltid flera versioner av vad som hänt.

Fortättning följer.....