tisdag 31 mars 2009

Migränskolan 5

I sin helhet var migränskolan toppen. Nu kan jag inte komma på något som var fel. Det är inte meningen heller. Det som var jobbigast var hemlängtan, men det gick ju bra det med. De sista dagarna började jag få koll på mitt liv. Även om jag inte hade öppnat upp särskilt mycket när det gällde den psykologiska biten, så var det nog Bjarnes ord som jag tog till mig mest när det gällde det förflutna. I korta drag man kan säga: Det förflutna kan man inte ändra på, utan ändra hellre inställning och gilla läget. Det har jag försökt att tänka på när de mörka stunderna kommer över mig.

En sak vi provade på Sommarsol var att köra permobil. De hade några stycken som man fick hyra. De tyckte att vi skulle passa på att provköra, vilket vi gjorde. Det var riktigt kul, men det kanske är annorlunda den dagen man inte har något val. Fast nu vet ju jag att det är kul.

När dagen kom för hemresa var jag upprymd och glad för att få åka hem, men även av allt jag lärt mig, av mina nya vänner och att jag klarat av att ta till mig vad kursen hade att ge. Jag kände mig positiv och förväntansfull inför framtiden.

Hela vägen hem med tåget var en lång väntan. Jag blev upplockad på stationen av hela min härliga familj sent på fredagskvällen. Hemma hade de ordnat med presenter, blommor och tårta. Så efter näst intill två veckor borta var det oändligt skönt att komma hem, men jag saknade verkligen Sommarsol och migränskolan med allt vad det innebar. Ärligt talat, man blev ganska bortskämd. Vi behövde inte städa, laga mat, diska, inte ens plocka bort disken efter oss. Så uppvaknandet till verkligheten blev brutal.

söndag 29 mars 2009

Glömde visst

Jag glömde helt att kommentera något om finalen i Let's Dance. Jag har varit lite smågrining för att inte Morgan gick till final. Jag tycker verkligen han var värd det. Det syntes oxå tydligt att han tagit till sig juryns kritik angående axlarna i tangon. Det såg mycket bättre ut i fredags på uppvisningsdansen. Han har ju oxå hela tiden varit ödmjuk inför kritiken och tagit till sig den. Det gjorde ju inte alla precis. Scott t.ex. blev ju sur istället. Laila var ju skitbra och vilket shownummer de gjorde, men jag är jätteglad för att Magnus vann. Jag hade ju honom som andra favorit. Men allra roligast var ändå att Annica fick vinna i år. Det var ju tredje gången gillt. Hon är ju helt otrolig på att lära ut. Henne skulle man ha som danslärare.

Hur gick det i går då? .... med Earth Hour. Vi satt i mörker och stängde av tv:n oxå. Men det märks att man är van vid att ha på tv:n eller datorn. Vi umgås alldeles för lite med varandra utan dessa apparater. För ett tiotal år sedan gick vår gamla tv sönder. Gubben hade sagt långt innan att den dagen då tv:n går sönder ska vi inte någon ny tv. Visst tyckte jag, det går väl bra. Den dagen bildröret gick sönder så kunde man ändå höra ljudet. Vem tror ni satt och lyssnade på tv:n? Jo, gubben min. Jag tyckte att det var lika bra att slänga ut den, men det tog några dagar innan han gjorde det. Sedan var vi utan tv i nästan ett år och det gick hur bra som helst. Vi spelade spel och läste och hade roligt. Ungarna sa inget om att de saknade tv:n. Men många andra tyckte synd om våra barn som ingen tv hade. Till slut så köpte vi en ny tv, så nu sitter vi där. Men vi har varit benhårda på att ungarna inte skulle ha egna apparater på rummet. Istället har vi tittat tillsammans och umgåtts.

Åter till Earth Hour. Vi satt i mörkret, men såg att det lyste på många ställen på andra sidan sjön. Dåligt! kan man tycka, men jag tror nog att många inte visste om det. Informationen har gått dåligt fram. Tråkigt, tycker jag.

lördag 28 mars 2009

Våren försvann....

..... under ett snötäcke. Jag blir så besviken. Våren var ju på gång och så kommer det bara snö. Just nu har det kommit så mycket snö så att allt är vitt. Inte att tänka på att ut och köra. Jag har ju sommardäck på bilen. Även om jag kan känna mig säker på att komma fram, så är det ju absolut inget grepp i däcken när jag behöver bromsa. Så jag får snällt stanna hemma idag. Borde varit iväg till Apoteket och hämtat ut lite medicin. Det är nämligen sista dagen på högkostnadskortet. Så fr.o.m. måndag måste jag börja betala igen. Fast jag vet ju att det inte dröjer länge innan jag är upp i 1800kr igen.

söndag 22 mars 2009

Migränskolan 4

Något som jag alltid kommer att bära med mig från migränskolan är vännerna jag lärde känna där. De finns för all tid i mitt hjärta. Jag hade otur/tur att fylla år när jag var på första migränskolan. Detta hade ju sipprat ut.

På kvällarna åt vi s.k. migränmackor. Detta för att hålla ett jämnt blodsocker. Vi träffades i cafeterian. Den kvällen när jag fyllde år blev jag hejdad av kyparn i resaurangen. Jag fick en kram och han gratulerade mig. Jag blev jätteglad. När jag kom till cafeterian så satte vi oss i tv-rummet. Det var lite smussel, men jag gjorde ingen större notis om det. Men döm om min förvåning och glädje när de kom med min ostmacka. I ostmackan satt ett partybloss och sprutade gnistror. Detta hade ju kyparn hjälpt till att ordna fram, det var därfär han hade koll på läget. Vilken födelsedag det blev. Detta följer givetvis med.

Första omgången vi var på migränskolan hade jag mycket migrän, speciellt på kvällarna. När delar av gruppen samlades i "Musslan" för bad, var det inte många gånger jag orkade gå med. Det kändes lite pyrt. För det är klart att jag ville gå med, men när huvudet sätter stopp är det inte så mycket att välja på. Bubblorna i bubbelpoolen var inte så bra heller. De visade sig att de triggade igång migränen än värre.

Dagarna rullade snabbt på och det var egentligen inte mycket tid till att längta hem. Hemlängtan slog oftast in på kvällarna när jag lagt mig. Pratade med dem där hemma varje kväll. Det var fullt upp på dagarna med sjukgymnastik, massage, vattengympa, samtal, föreläsningar, avslappning m.m. m.m.

Vårtecken

Idag såg vi ett vårtecken. Det är fortfarande ganska mycket snö här, men ute i snön såg vi en tofsvipa. Det är väl vårtecken om nått?


lördag 21 mars 2009

Utflykt

Igår blev jag så besviken när Alling åkte ur Let's Dance att jag inte hade någon som helst lust att skriva något. Jag tycker faktiskt att han var värd en finalplats.

Sonen kom hem igår. Det var kul. Vi käkade gott och tittade på TV. Jag var lite deppig och ledsen, men jag vet egentligen inte varför. Har haft ont ganska mycket det sista och det högg till ganska rejält i ryggen härom dagen, så det är nog så att jag är utsliten och det tär på psyket. Så när helgen kommer slappnar jag av och då kommer det över mig och tårarna tränger fram. Har inte haft så mycket migrän som tur är. Det räcker gott med smärtan i musklerna. Ibland har jag så jäkla ont att jag inte vet hur jag ska stå ut. Men av någon underlig anledning så går det oxå.

Som sagt sonen kom hem för att vi skulle göra en utflykt ner till Uddevalla idag och då köpa ett oljetråg till hans bil. Vi var uppe lagom tidigt och kom iväg vid halv tio-tiden. Vi var först på ett ställe där det var amerikansk auktion och sen åkte vi till Torp shoppingscenter. Köpte några böcker som vi ska frakta med oss till Japan till dottern där. Vi passade på att äta Tacobuffé. Det var ganska mycket folk. Det satte sig en familj bredvid oss. Pappan och sonen (ca 8-9 år) hade likadana kepsar på sig. När de skulle ta mat, så sa mamman till sonen att han skulle ta av sig kepsen. Dottern tog då kepsen och retade son bror genom att slå honom med den. Pappan däremot tog aldrig av sig kepsen. Då kan man undra.... Var han ett hopplöst fall och kommer sonen att bli ett lika hopplöst fall? Han kommer förmodligen att ta efter sin pappa. För barn gör ju inte som man säger utan som man gör. På andra sidan av oss satt ett ungt par, som inte verkade gilla varandra, utan satt mest och käbblade om vem som var bäst. Ja, man blir inte klok på folk ibland.

Sen åkte vi och köpte det där oljetråget och sen åkte vi hem. Bilen är hur go som helst att både köra och åka med i, t.o.m. att sitta bak var hur bra som helst.

När vi åkte ner skulle vi fika i Bäckefors. Vi tog en sväng in till centrum. Men uuh vad hemskt. Allt var stängt. Det fanns ingenting kvar förutom tomma affärslokaler. Den byn var verkligen öde.

Ikväll har vi tittat på Robinson. Vi har inte riktigt bestämt om vi vill se på det eller inte. Man kan ju undra vad vissa tänkte när de sökte till tävlingen. Trodde de att det var semester? Själv skulle jag aldrig få för mig att söka till Robinson. Jag avskyr nämligen ormar. En anledning till att titta på Robinson är att det är spännande med gruppdynamik och konflikthantering. Annars kan det lika gärna vara med det programmet.

Det har iaf varit ordentligt vårväder idag.

onsdag 18 mars 2009

Vår

Nu är det verkligen vår i luften. Igår var solen framme och vittnade om att våren är i antågande. Imorse var jag upp tidigt. Jag kunde inte sova. Jag ville ju så gärna ut och köra nya bilen. När klockan var 06.40 stod jag klar att åka, men jag väntade en liten stund till. Tyckte att det var lite väl tidigt att åka. Jag brukar ju tidigast åka 07.00 och då är jag tidig. Jag börjar ju inte förrän 08.00. Men när klockan var 06.50 var jag på väg. Jag kunde inte hålla mig längre.

Och vilken känsla. En helt underbar bil. Så håll tummarna nu för att den här bilen är ordentligt gjord. Vill inte ha en sån bil som den förra en gång till. Då var vi många gånger på verkstan vill jag lova. Till slut hade de väl ordnat upp allt, men det var många turer innan.

Idag har det iaf varit ordentligt vårväder. Det var 14 grader varmt i solen. Och det värmde rejält. Jag älskar verkligen våren. Den får gärna ta lite tid på sig. Bara den kommit igång får det gärna dra ut på tiden. Jag vill ta våren i lugn och ro. Se varje blomma slå ut. Hitta de första tussilagona. Gå till skogen och se blåsipporna och sen vitsipporna. Se hur det torra gräset försvinner under det nya gröna. Ja, hela förvandlingen på våren är underbar. Då spelar det inte så stor roll om migränen finns där. Våren tar liksom över det onda. Det onda suddas bort.

Fick en länk av Britt på migränskolan till filmklipp från teamet på Hjälmslund häromdagen. Jag fylldes av en trygghet när jag såg Bjarne, Britt och hörde Samuel. De finns där och ställer upp. Den känslan är obeskrivlig. De finns i mitt hjärta för alltid. <3 <3

tisdag 17 mars 2009

Äntligen

Nu har den kommit. Bilen alltså. Som vi har väntat. Men... Den som väntar på något gott behöver inte vänta för länge, men den som väntar på någon som gått, behöver inte vänta längre.

En svart Volvo XC60 med tonade rutor.... mmm.. Den är grym!


torsdag 12 mars 2009

Talgoxen vårsjunger

I morse när jag skulle åka till jobbet, så satt talgoxen i asken och sjöng för full hals. Han har varit lite på gång, men i morse hördes verkligen att han har hopp om att våren snart är här. Han inger ett hopp hos mig oxå om att våren är i antågande. Solen var på väg upp oxå och hade redan kommit över skogen. Jag åkte till jobbet med hopp om en vårdag, men blev snart besviken när solen försvann bakom molnen och det istället började snöa..... igen. Uuh vad besviken jag blev. Det känns så himla onödigt att det kommer mer snö nu. Det är ju nästan vår. Fast å andra sidan vet jag att det kan dröja en månad till innan snön är borta. Kanske mer. Får försöka se det positivt. Det är i alla fall inte regn.

måndag 9 mars 2009

Mera snö

Det började redan snöa lite på lördagkvällen. Fortsatte lite försiktigt mot söndagen och slutligen vräkte det ner ..... igen. Vi som skulle till HL och dansa linedance. Chauffören ringde och undrade om vi verkligen skulle ge oss ut i snövädret. Jag hade inte tänkt så mycket på vädret, så jag sa att hon fick bestämma. Vi ville ju gärna åka och dansa, så då gjorde vi det. Det var snöigt, men blev mindre av den varan ju närmare vi kom. Väl framme dansade vi i ca 2,5 timme och fick lära oss minst 5 nya danser. Nu är det upp till oss att trampa in dem. Alla var roliga, så vi ska nog göra så gott vi kan.

Migrän då? Jo men visst. Det var ju inte länge innan det visade sig som ett tryck över huvet. I med en tablett, sen dansa vidare. Fast huvet är ju inte riktigt hundra. Det går trögare kan man säga, så nån dans överlämnade jag helt till 8:an att memorera. Hade en vansinnig värk i alla muskler när jag åkte hem. Tog en Naproxen till natten, så jag kunde sova längre stunder. Om jag inte gör det, så blir det mest vakentid annars.

Vaknade till av att snön for av taket. Tänkte positivt att nu ska väl den där jävla snön snart ge med sig och vi kan få vår. Det märks ju så väl nu att våren är nära. Fast vi har fortfarande mycket snö kvar. Men... en stark sol smälter snart bort den.

lördag 7 mars 2009

Det är bra nu

Det gick bra med överlämnandet av bilen igår. Jag fick många bilder på Karl XI, så jag är nöjd. Har nu en lånebil till vår bil är klar och det tar väl ett par veckor till. Jag blev mycket förvånad när jag körde lånebilen. Det gick så lätt att köra på vår snömoddiga väg. Kan bero på att mina vinterdäck var totalt slut och lånebilen har bra vinterdäck med dubb kvar. Man märker ju inte att ens egna däck är totalt slut förrän man får prova en bil med bra däck. Ja ja, jag får väl tacka någon högre makt för att inget allvarligt hänt.

Vi såg på Let's Dance igår och blev väl lite förvånade när Niclas åkte ut, men ändå inte. Jag trodde faktiskt att Bettan skulle bli kvar. Vet inte varför, men hon har väl fler som röstar på sig. Ja, det är klart att hon har. Annars hade hon ju inte varit kvar. Avslutade dagen med migrän. Troligen pga vinet vi drack till maten, så jag tog en Almogran innan jag la mig. Jag vet ju nu med den erfarenhet jag bär med mig, att jag annars inte kommer att få sova. Vi hade ju planerat att åka till stan och ekipera sonen. Hade iaf ingen migrän när jag vaknade idag och det känns jättebra. Alltså en migränfri dag. Man tackar för dessa med ödmjukhet.

Turen till stan idag gick över förväntan. Det blev både jeans och kostym till sonen. Kostymen skall han ha till studenten. Till det köpte vi även två skjortor och en slips. Så nu är det endast skorna som fattas.

torsdag 5 mars 2009

Det går mot helg

En dag kvar att jobba denna veckan. Veckorna går så fort och helgerna går än fortare.

Igår var det träning och vi dansade i tre timmar. Och det blev mycket dans, men en hel del prat och skratt oxå. Idag vaknade jag med en begynnande huvudvärk. Det är ganska ofta som jag vaknar med migrän efter ett rejält danspass. Men aldrig att jag tänker avstå dansen pga det.

Imorn ska jag överlämna min bil till de nya ägarna. De var här ikväll och la en handpenning. Men jag är ju tvungen att ta mig till jobbet imorn, så vi bestämde att vi skulle mötas på banken i byn. De var väldigt angelägna om att köpa bilen, så jag hoppas att de blir nöjda. Sen ska jag ha en lånebil till vår nya bil kommer. Det ska inte dröja så många veckor till.

måndag 2 mars 2009

Vinter igen

När man hoppats att våren var på gång, så slår vintern till igen... som vanligt. Idag har det väl kommit en decimeter igen om inte mer. Jag gillar ju snö, men nu längtar jag faktiskt till våren. Ja ja, det är väl bara att gilla läget.

Har haft det ganska ok med huvudet iaf. Har haft några fria dagar. Fast igår hade jag ont i både huvudet och ryggen. Det satt som en kniv under ena skulderbladet och så fort jag försökte röra huvudet så högg det. Det satt i musklerna och det gjorde vansinnigt ont. Min käre make var snäll och masserade mig med liniment. Det hjälper något, men jag fick allt stoppa i mig lite smärtissar och inflammationshämmare oxå. Idag känns det bättre, men inte bra.

Var tillbaka på jobbet efter en veckas lov och det kändes bra. Ungarna tycker givetvis det är bäst att ha lov, men gnäller inte särskilt mycket. Nu sätter jag kraven ett snäpp högre. De är bra på att prata, men nu ska de lära sig att hålla koll på när de ska vara tysta. Detta ska bli intressant.